INFORÁDIÓ 
2020. július 8. szerda
Ellák

karantén

2020.07.03. 21:13

Ez az angol város lesz a helyi karanténok kísérleti laborja

Rendőrök járőröznek az karantén alatt maradt angliai nagyváros, Leicester pályaudvarán és eltanácsolják az utazástól az embereket. A városban hozott intézkedések jól jelezhetik, hogy mire lehet számítani a jövőben, amikor az helyi járványkitöréseket helyi karanténokkal akarják majd szabályozni.
2020.06.29. 07:10

Kiderült, mi okozhatta Bálint gazda halálát

Otthonának ajtajára kitették a piros karanténcédulát, a halálhíre után nem sokkal pedig a kormány vírusinformációs honlapján megjelent: elhunyt egy 100 esztendős férfi beteg - írja a Blikk.
2020.06.28. 14:36

Vészharang: tele vannak a brit tengerpartok szemetelő emberekkel - videó

A nyári hőségben britek tömegei szállták meg a tengerpartokat, az egyik körzetben szükségállapotot vezettek be, mert a helyi vezetők attól tartanak, nem tudnak megbirkózni a helyzettel. A látogatók 40 tonna szemetet hagytak maguk után, és fittyet hánytak a biztonságos távolság betartására.
2020.06.28. 10:01

Letaglózó képet fest egy hazai felmérés a karantén hatásairól

A lakosság többsége lelkileg megterhelőnek érezte a járvány miatt kialakult helyzetet, amely számos változás mellett sok esetben a családon belüli feszültség megnövekedésével és az otthoni munkamegosztás arányainak eltolódásával járt együtt – utóbbi mértékéről másként vélekednek a nők és a férfiak.
2020.06.26. 08:19

PDSZ: saját zsebből távoktattak a tanárok

Átlagosan 51 ezer forintot költöttek körülményeik innovációjára. Egy tanárszakszervezet most azt várná, hogy a kormány valahogy kompenzáljon, és vonja le a tanulságokat.
2020.06.24. 13:52

Átrajzolta a biztosítási piac működését a járvány

Több cég is beemelte az utasbiztosításokba a korábban vis maior eseménynek számító vírusfertőzést, sőt vannak, amelyek már dolgoznak a karanténbiztosítás bevezetésén - mondta az InfoRádiónak a Magyar Biztosítók Szövetségének kommunikációs vezetője. Lambert Gábor szerint a kárfelméréseknél különösen jól vizsgázott a digitális ügyintézés
2020.06.23. 20:48

Jókora lyukat üt a szállásadók zsebén a külföldiek távol maradása

Ugyan a turizmus főszezonja még csak most kezdődik, és egyelőre a pandémia és az utazási lehetőségek változása miatt esetleg távol maradó külföldiek száma megjósolhatatlan, a legrosszabb forgatókönyv szerint akár a bevételük felét is elveszthetik a szállásadók. A tavalyi adatok szerint ugyanis ekkora volt a külföldiek részaránya az árbevételből
2020.06.20. 19:17

Kétmillió brit gyerek nem tanult a karantén alatt

Szinte semmit nem tanult a karantén alatt több millió angliai iskolás – ezt állítja két tanulmány, amelyek szerint különösen az állami iskolákban vallott kudarcot a távoktatás.
2020.06.19. 15:52

Járványgóc egy német húsfeldolgozó üzemben

Kéthetes otthoni karanténra köteleztek több ezer embert a németországi Észak-Rajna-Vesztfália tartományban az új típusú koronavírus terjedésének megállítására.
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018