INFORÁDIÓ 
2020. szeptember 27. vasárnap
Adalbert

fegyverkezés

2020.02.07. 20:55

Macron a francia nukleáris elrettentő stratégiához való csatlakozást javasolja az EU országainak

A jelenleginél komolyabb védelmi kapacitást kellene kifejlesztenie az Európai Unió erre nyitott tagországainak, így csökkentve a függőséget a nemzetközi színtéren egyre inkább visszavonuló Egyesült Államok védelmi ernyőjétől - jelentette ki Emmanuel Macron francia elnök pénteken, hozzátéve, hogy a közösségnek csatlakoznia kellene a francia nukleáris elrettentő stratégiáról folytatott párbeszédhez.
2019.10.06. 18:40

Ellentmondó hírek, Észak-Korea nem tárgyal tovább

Észak-Korea egyelőre kizárja az újabb munkamegbeszéléseket a nukleáris leszerelésről az Egyesült Államokkal - közölte a KCNA észak-koreai hírügynökség vasárnap a phenjani külügyminisztériumra hivatkozva, miután az előző nap megszakadtak a Stockholmban folytatott egyeztetések.
2019.09.14. 11:16

Szakértő: nem lehet védekezni az orosz szuperfegyver ellen

Törökország mellett az amerikaiaknak is felajánlotta új fegyvereit az orosz elnök. Moszkvának fontos, hogy minél több és korszerűbb fegyvert adjon el – mondta az InfoRádiónak Kis-Benedek József nemzetbiztonsági szakértő, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára
2019.08.07. 11:25

Ha bele is roppan az ország, Putyin nem fog kiszállni a versenyből

Oroszországnak nem lesz választása, új atomfegyvereket kell fejlesztenie, ha az Egyesült Államok is így tesz – ezt mondta Vlagyimir Putyin, miután néhány napja Washington kilépett a rövid- és közepes hatótávolságú atomfegyverek korlátozásáról szóló úgynevezett INF-egyezményből. Jó ideje fegyverkezési verseny zajlik – mondja Rácz András Oroszország-szakértő. Szerinte Putyinnak azonban inkább ennek befejezése, és nem egy új fegyver fejlesztése az érdeke.
2019.08.02. 14:50

Szakértő szerint új út is nyílik a szétesett INF-szerződés romjain

Az Egyesült Államok pénteken hivatalosan is kilépett a közepes és rövid hatótávolságú nukleáris eszközök felszámolásáról szóló, Oroszországgal kötött (INF-) szerződésből. A NATO szerint el kell kerülni az újabb fegyverkezési versenyt. Az InfoRádiónak nyilatkozó külpolitikai szakértő szerint a fegyverkezési verseny nem jó, de nem ez a legrosszabb.
2019.02.12. 06:42

A világűr lehet a modern háború új terepe

Kína és Oroszország lépéseket tesz a világűr felfegyverzésére - állapította meg elemzésében az amerikai Védelmi Hírszerző Ügynökség (DIA), amely Biztonsági kihívások a világűrben címmel tette közzé jelentését hétfőn.
2019.01.09. 16:45

Kínai szuperágyú aggasztja az amerikai haditengerészetet

Kína hiperszonikus tengeri sínágyúval kísérletezik, legalábbis erre utal egy kiszivárgott fénykép. Az ilyen, elektromágneses elven működő fegyverek hihetetlenül gyors és pusztító lövedékeket tudnak kilőni.
2018.10.24. 13:33

NATO-főtitkár: nem akarunk új fegyerkezési versenyt!

Az Egyesült Államok teljes mértékben eleget tesz a közepes és rövid hatótávolságú nukleáris eszközök felszámolásáról szóló egyezményben foglaltaknak, de a NATO főtitkára szerint az nem lehet hatékony, ha Oroszország továbbra is és folyamatosan megsérti azt.
2018.08.21. 10:22

Irán saját gyártású vadászrepülőt mutatott be

Az iráni hadsereg kedden bemutatott egy teljes egészében hazai gyártású, többféle fegyverrel felszerelhető vadászrepülőgépet, amelynek a Kovszar (Kowsar) nevet adta - közölte az állami média.
2017.09.16. 16:30

Kim Dzsong Un még tovább megy

Észak-Korea meg akarta fékezni az amerikaiak harci kedvét, arra törekedve, hogy megteremtse a katonai erőegyensúlyt az Egyesült Államokkal szemben azzal, hogy újabb rakétatesztet hajtott végre - mondta Kim Dzsong Un a KCNA állami hírügynökség jelentése szerint.
2017.09.06. 15:41

Ettől retteg a világ: ha ezt elolvassa, átértékeli az életét

Tudja, miként pusztít a hidrogénbomba? Az eddigi legnagyobb hatóerejű hidrogénbombát víz alatt robbantották fel, három korallszirtet tarolt le, és 55 ezer Celsius-fokra hevítette a hőmérsékletet az óceán fölött, a robbanás a 200 kilométerre fekvő Marshall-szigeteket is megrengette. A gombafelhő 100 kilométer magasra szállt, a radioaktív hamu Ausztráliába és Japánba is eljutott.
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018