INFORÁDIÓ 
2020. április 6. hétfő
Bíborka, Vilmos

energiahatékonyság

2018.11.13. 18:53

Új uniós célértéket szabott az EP

Kötelező célértéket szabtak meg a megújuló energiára és ajánlottat az energiahatékonyságra. Engedélyezni kell a saját célú megújulóenergia-termelést is.
2018.11.13. 07:30

A hazai épületek 70 százaléka felújításra szorul – lapszemle

A Magyar Idők szerint átrendeződőben van a hazai szarvasmarha-kivitel. A Népszava a önkormányzati előválasztásról közöl cikket. Holografikus 3D-s szemüveggel növelné szolgáltatásainak hatékonyságát a magyarországi Leadec Kft. – írja a Világgazdaság. Biztonságosabbá, de a tulajdonosok számára kevésbé vonzóvá vált a világ bankrendszere – állítja a Portfolio. A Pénzcentrum cikke szerint a hazai épületállományok közel 70 százaléka felújításra szorul. Nagyfokú munkaerő- és kapacitáshiány jellemzi az energiahatékonysági szektort – áll a Magyar Időkben.
2018.09.27. 18:19

Hatalmas könnyítések a magyar lakástulajdonosoknak

Jelentősen javultak és a társasházak igényei felé mozdultak el a lakossági energiahatékonysági hitel feltételei a csütörtökön kiadott módosítással. Az új szabályok október 4-től lépnek hatályba és a már folyamatban lévő ügyekre is alkalmazhatók.
2018.07.23. 21:50

Az új napelem akkor is termeli az áramot, amikor elbújik a nap

Kanadai kutatók festék alapú, kólibaktériumokkal dolgozó, vékony rétegű napelemek kialakításán dolgoznak, amelyek rossz fényviszonyok között is képesek hatékonyan napenergiát termelni. A napelemfejlesztés új trendjeiről Vékhely Tamás villamosmérnök, a Magyar Megújuló Energia Szövetség alapítója beszélt.
2018.07.22. 06:35

Hasznot is termelhet a lakossági napelem

Befektetésnek is jó a háztartási napelem-rendszer kiépítése - mondta Kiss Ernő, a Magyar Napelem, Napkollektor Szövetség elnöke az Inforádió Energia Világ című műsorában. A minap ugyanis Kaderják Péter, energiaügyekért és klímapolitikáért felelős államtitkára jelezte: a kormány célja, hogy a ciklus végére két-háromszorosára növekedjen a háztartási méretű kiserőművek beépített napelemes kapacitása.
2018.07.07. 08:45

Elérhető a drámai csökkenés a klímaváltozásban

Az osztrák IIASA nemzetközi tudományos kutatóintézet elemzése alapján kiderült: lehetséges a globális középhőmérséklet-változás 1,5 Celsius fok alatt tartása, vagyis teljesíthetők a párizsi klímaegyezmény céljai. Az elemzésben részt vett egy magyar kutató is.
2018.03.06. 11:28

Fontos feladat hárulna a lakosságra

Míg 2005-től tíz évig csökkent, addig 2015-től folyamatosan emelkedik Magyarország energiafelhasználása. A legtöbb energiát a lakosság fogyasztja – mondta az InfoRádiónak Szalai Gabriella, a Magyar Energiahatékonysági Intézet vezetője.
2018.03.06. 06:38

Túl sok energiát használunk

Míg az európai országok energiafogyasztása folyamatosan csökken, Magyarországé nő, mivel főként a lakosság esetében hiányoznak a felhasználás hatékonyságának növelését ösztönző programok - nyilatkozta a Magyar Energiahatékonysági Intézet vezetője a Magyar Nemzetnek.
2017.10.16. 07:26

Fontos változás jön a panellakásokban

Panelfelújításokra jelenleg is számos program és támogatási forma érhető el, energiahatékonysági beruházások eddig több mint 282 ezer család otthonát érintették. Mindeközben a kormányzat átfogó programot készít elő az iparosított technológiával épült tömbök korszerűsítésére - írja a Magyar Idők.
2017.08.17. 16:50

Átírták az ingyenhitel szabályait - Ön is könnyebben megkaphatja?

Szeptember 1-től a korábbinál is kedvezőbbek lesznek a lakossági energiahatékonysági beruházások finanszírozására meghirdetett, nulla százalékos kamatozású hitelprogram igénylési feltételei - derült ki az Magyar Fejlesztési Bank Zrt. sajtóközleményéből.
2017.06.28. 06:06

Tilos ilyen klímaberendezéseket beszereltetni a lakásokba

A magyar háztartások többségében még elavult klímaberendezések vannak, 2014 január elseje óta ugyanakkor már csak a korszerű, úgynevezett inverteres készülékeket lehet beszereltetni a lakásokba - mondta az InfoRádiónak Zuggó Balázs, a Daikin Hungary Kft. ügyvezető igazgatója.
2017.03.25. 08:56

Ennyire rosszak a hazai lakások?

Magyarországon a lakóépületek 80 százaléka energiahatékonysági szempontból nem megfelelő, az elpazarolt energia a falakon, az ablakon, 25 százaléka pedig a tetőn át távozik, miközben csak a tető hőszigetelésével a fűtésszámla 10 százaléka is megspórolható - olvasható a szigetelőanyagokat gyártó Knauf Insulation és a Tető Építők Egyesülete közös közleményében.
2016.05.28. 12:17

Milliárdokat takarít meg az Ablakon Bedobott Pénz

31 milliárd forint megtakarítást hozott az "Ablakon Bedobott Pénz" fenntarthatósági program a résztvevő mintegy 92 szervezetnek - hívta fel a figyelmet a KÖVET Egyesület ügyvezető-helyettese. Herner Katalin hozzátette: míg az első években a hulladékkal kapcsolatos megoldások voltak túlsúlyban, addig mostanra az energiahatékonyság került fókuszba. Az "ablakon bedobott pénz" program új pályázatát most hirdették meg.
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018