eur:
393.79
usd:
365.35
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: Pixabay

Otthonaik eladására kényszerülhetnek a "Kádár-kockák" lakói

Tömegesen kerülhetnek a piacra a nagy, korszerűtlen fűtésű házak.

A vg.hu számol be arról a felmérésről, amelyet az ingon.hu végzett a legújabb hirdetők között. Ebből az derül ki, hogy a tulajdonosok majdnem 39 százaléka azért akarja eladni jelenlegi házát, mert kisebb és korszerűen szigetelt, vagyis olcsóbban fűthető ingatlant szeretne.

Márpedig a hetvenes-nyolcvanas években, típustervek alapján épült, úgynevezett "kádár-kockák" a legkevésbé energiahatékony házak. Ráadásul 9x9 méteres alapterületükkel még nagy méretűnek is számítanak.

Ezek fűtését tavaly még havi 50-60 ezer forintból meg lehetett oldani, most viszont több százezerbe kerülhet

- írja a portál.

Akiknek nincs pénzük házuk korszerűsítésére, azok szinte biztos, hogy a megtöbbszöröződő rezsit sem tudják majd kifizetni. Így, más megoldás híján, házuk eladása mellett döntöttek nemrég – idézi a vg.hu a felmérés eredményét.

A cikk arról is ír, hogy a rezsicsökkentés módosítása kényszerpályára vitte az ingatlanpiacot is. Már nemcsak azok akarják eladni korszerűtlen házaikat, lakásaikat, akik nem tudják megfizetni a megemelkedett rezsit, hanem azok közül is többen igyekeznek szabadulni az ingatlanjaiktól,

akik korábban befektetési céllal vásároltak régebbi házakat, lakásokat.

A portál azonban idézi az ingon.hu megállapítását, amely szerint "a befektetők nem tűnnek el a piacról, hanem egy alacsonyabb árszinten visszatérnek, akár a leértékelődő, nagy és korszerűtlen ingatlanokra is vevők lesznek, mert van tőkéjük a felújításra, és céljuk a továbbértékesítés".

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Kijevnek több fegyverre van szükség, Lengyelország és Ukrajna ezért azt tervezi, hogy közös fegyvergyártó vállalatokat létesítenek a két ország területén - jelentette be Denisz Smihal ukrán kormányfő csütörtökön Varsóban, a lengyel hivatali partnerével közös sajtóértekezleten. Martin Herem, az észt fegyveres erők főparancsnoka bejelentette, országának két év alatt meg kell kétszereznie a védelemre fordított összegeket, hogy elegendő lőszert halmozhasson fel ahhoz, hogy döntő vereséget mérjen egy orosz inváziós erőre – írja a Reuters. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×