INFORÁDIÓ 
2019. szeptember 22. vasárnap
Móric

digitális

2019.05.15. 15:36

Az Antenna Hungária jelentkezett az országos földfelszíni digitális televízió-műsorszóró jogosultságért

Egyetlen jelentkezőt, a jelenlegi szolgáltatót, az Antenna Hungária Zrt.-t vette pályázati nyilvántartásba a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) az országos földfelszíni digitális televízió-műsorszóró hálózatok lejáró üzemeltetési jogosultságának megszerzésére kiírt pályázaton - közölte az NMHH Kommunikációs Igazgatóság szerdán az MTI-vel.
2018.12.10. 19:57

Gyermekorvosok fontos figyelmeztetése

Egy új kutatás szerint a digitális képernyő előtt töltött túl sok idő hatással van a gyerekek agyának fejlődésére: az amerikai gyermekorvosok nem tanácsolják a kisgyerekek digitális médiahasználatát.
2018.09.06. 05:00

Itt a jövő - nem kell többé slusszkulcs

Feleslegessé teszi a slusszkulcs használatát - egyelőre teherjárműveknél - egy új megoldás. A technológia a vezető okostelefonját hitelesíti és nyitja ki az utasteret a gépjárműben elhelyezett vezeték nélküli érzékelők segítségével - közölte a fejlesztő BOSCH kommunikációs munkatársa, Hack Mónika az InfoRádió Oksovilág című műsorában.
2018.06.23. 19:15

SMS-ben küld riasztást árvíz esetén az új digitális rendszer

India és több dél-amerikai ország is érdeklődik egy új digitális árvízvédelmi rendszer iránt. A megoldás ultrahangos szenzorokkal monitorozza valós időben a vízállást, szükség esetén pedig SMS-ben küld riasztást - közölte az eljárásról Hack Mónika, a Bosch kommunikációs munkatársa az InfoRádió Okosvilág című műsorában.
2017.11.22. 18:13

Nagy változás jön az ügyintézésben

Január elsejétől élesben működik az úgynevezett e-Papír rendszer, azaz internetes felületen, azonosítás után nyújthatók be hivatalos dokumentumok - értesült az InfoRádió egy háttérbeszélgetésen. Dávid Róbert, a Belügyminisztérium e-közigazgatási főosztályvezetője elmondta: jövőre már több százezer beadvány is érkezhet elektronikusan.
2017.08.26. 18:33

Tudja, mik a legfontosabb digitális védelmi intézkedések?

Ma már sok diák kap elektronikai eszközt a iskolában, amelyek digitális fenyegetettséget is jelenthetnek - közölte a Quadron kibervédelmi cég szakértője. Solymos Ákos szerint a legfontosabb, hogy az adatokat titkos jelszóval védjük, mindig mentsük le az adatainkat és nevezzük át az otthoni wifi-s hálózatot.
2017.08.13. 08:00

Webáruháza van? Ezeket kötelező feltüntetnie

Visszaigazolta-e a fogyasztóval megkötött szerződést a webáruház? Közzétette-e, hogy a békéltető testületekkel köteles együttműködni? Elhelyezte az online vitarendezéshez kapcsolódó linket a honlapon? Könnyen megtalálható-e az e-mail cím vagy csak panasz űrlapokkal kommunikál a fogyasztóval? - egy sor olyan fogyasztóvédelmi kérdés, amelyek esetében emelt összegű fogyasztóvédelmi bírság járhat - áll a Budapesti Békéltető Testület közleményében.
2017.06.01. 21:14

Így erősítik a fiatalok digitális immunrendszerét

A fiatalok "digitális immunrendszerének" erősítése érdekében indít kampányt az Emberi Erőforrások Minisztériuma az Új Nemzedék Központtal (ÚNK) együttműködve - közölte Novák Katalin államtitkár.
2017.03.04. 11:11

Digitális analfabéták: Magyarország meglepő helyen

Csak lassan halad Európa a digitális korszak irányába: a lakosság csaknem fele még mindig nem tud mit kezdeni egy emaillel. Magyarországon a digitális készségek még az átlag európaitól is elmaradnak, bár a közösségi oldalakon nagyon aktívak vagyunk - derült ki az Európai Bizottság most közzétett adataiból.
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018