INFORÁDIÓ 
2020. február 23. vasárnap
Alfréd

borászat

2019.12.26. 14:31

Bacsó András: a legjobb minőségű borokat kell készíteni

Szerencsésnek tartja magát, amiért Tokaj-Hegyaljára visszatért és ott élte le az életét. Az árnál sokkal fontosabb számára a minőség. Mélyen hisz a többgenerációs csapatmunkában, és abban, hogy meg kell nyerni a fiatal szakembereket a borászatnak. Bacsó András, a Tokaj-Oremus pincészet igazgatója volt az InfoRádió Aréna című műsorának vendége.
2019.12.17. 14:55

Sérült emberekért fogtak össze a borászatok, köztük négy magyar is

Az Etyeki Kúria Borgazdaság négy másik magyar borászattal – Laposa Borbirtok, Patricius Borház, Vida Családi Birtok és Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet – összefogva vett részt a 2019. november 15. és 17. között Temesváron megrendezett Rovinhud Wine Show jótékonysági borrendezvényen. A teljes befolyt összeget, 23 500 eurót a Temesváron és Romániában élő sérült emberek életminőségének javítására fordítja a szervező Ceva De Spus egyesület.
2019.08.15. 08:05

Nyomás alatt a szőlő felvásárlási ára

Önköltség alatti borszőlő-felvásárlási árakat hirdettek meg a felvásárlók a idei szüret elején, és a mostani kilátások alapján a vártnál kisebb mennyiséget vásárolnának fel - írja a Világgazdaság.
2019.07.08. 06:33

Nagyon rossz hírt kaptak a bortermelők

Mélyponton van a bor termelői ára Magyarországon, miközben a borszőlő termelési költségei lényegesen magasabbak, mint a nagy bortermelő nyugat-európai országokban.
2019.06.18. 09:42

Van baj: azért fizetnek, hogy érés előtt leszedjék a fürtöket

Hektáronként 800-900 ezer forintot fizet az állam azoknak, akik az idén még az érés előtt leszedik a fürtöket. Az igényelhető támogatást az indokolja, hogy túltermelés miatt egyre nagyobb nehézséget jelent a magyar borok értékesítése.
2019.04.20. 20:55

Bacsó András: a tokaji borminőség szinte elfelejtődött az 1980-as évekre

Bacsó András, a Tokaj-Oremus pincészet igazgatója az 1990-es évek elején azt gondolta: 10-15 év alatt Hegyalja visszakerülhet a világ élvonalába. Ma már tudja, hogy ehhez több generáció munkája szükséges, de nyugdíjas éveire készülve az elért eredményekre büszke lehet - erről is nyilatkozott az InfoRádió Aréna című műsorában. Leginkább annak örül, ha sikerül olyan körülményeket teremtenie, hogy a borvidéken született fiatalok visszatérjenek a régióba. A beszélgetés szerkesztett és rövidített változata.
2019.02.24. 18:38

Elképzelhetetlen dolgok Szentendre környékén

Ma már elképzelhetetlen a szentendreiek számára, hogy a mai város területén, illetve a környéken milyen sok szőlő termett – mondja Hidegkuti Gergely, Szentendre borászatának felélesztője. Bortörténeti kalandozás az InfoRádió bormagazinjában.
2019.02.23. 11:00

Elképesztő izgalmakon vannak túl a magyar borászok Ifjabb Lőrincz György szerint

Még sokáig emlegetni fogjuk a 2018-as évjáratot, bár egyes vélemények szerint egyre gyakrabban lesz része ilyenben a szőlő- és bortermelőknek. Mindenesetre az extrém 2018 mostanában kiemelt téma, így Ifjabb Lőrincz Györggyel, az egri St. Andrea Birtok szőlészeti vezetőjével is erről beszélgettünk az InfoRádió bormagazinjában.
2019.02.16. 08:25

A klímaváltozás felforgatja a borászatot, de ennek még örülhetünk is?

Az országos szőlész-borász konferencia legutóbb a hagyomány és az innováció témakörét járta körbe. Szóba kerültek a gombarezisztens szőlőfajták is, ezekről kérdeztük Brazsil Dávidot, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának főtitkárát és Gyukli Krisztián balatonfüredi borászt.
2019.02.02. 13:59

Kinek jó, hogy ennyire tolják a furmintot Magyarországon?

Elindult a 10. Furmint Február, mostantól egy hónapon keresztül sokat hallhatunk erről a szőlőfajtáról. A rendezvény ötletgazdája szerint a furmint nincs "túltolva", de Kézdy Dániel állítja: a "hájpolás" a többi Kárpát-medencei szőlőfajtának is kedvez, hiszen aki a furminton keresztül szereti meg a magyar bort, az a többi szőlőfajtára is kíváncsi lesz. Beszélgettünk a fajtáról az egyik legnagyobb magyar furmintrajongóval, Szepsy Istvánnal is.
2018.11.07. 15:05

Tízmilliárdos borászat építését tervezi egy pinceszövetkezet Somogyban

A magyar bor európai szintű, kiváló minőségű termék, és a kormány szeretné, ha a magyar borászati vállalkozások még jobban fel tudnák venni a versenyt nyugat-európai társaikkal - mondta az Agrárminisztérium (AM) vidékfejlesztési programok végrehajtásáért felelős helyettes államtitkára Kaposváron szerdán.
2018.11.06. 09:19

Zöld forradalom tört ki a borászatban

Zöld forradalom indult a szőlész-borász ágazatban, mert egyre nagyobb az igény a környezetkímélő technológiák alkalmazására - mondta az InfoRádiónak az Hegyközségek Nemzeti Tanácsának főtitkára a Második Országos Szőlész-Borász Konferencia után.
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018