INFORÁDIÓ 
2019. július 17. szerda
Elek, Endre

bankkártya

2019.06.19. 12:31

Sokat bukhatunk, ha rosszkor váltunk valutát

A forint árfolyamváltozását előre megjósolni pillanatnyilag lehetetlen, vannak azonban olyan dolgok, amikre ha odafigyelünk, sokat spórolhatunk valutaváltáskor.
2019.04.01. 15:54

Új részletek a Budapesten elfogott terroristáról

A Budapesten elfogott és terrorizmussal gyanúsított Haszan F. csak Görögországban használható, havonta százötven euró elköltésére alkalmas bankkártyáját letiltották, mert nem jelent meg a havonta szükséges helyszíni ellenőrzésen - közölte Natasha Bertaud, az Európai Bizottság illetékes szóvivője.
2019.03.29. 17:38

Az Európai Bizottság megszólalt Hasszán F. előre feltöltött bankkártyájával kapcsolatban

Az Európai Bizottság nem tudta, hogy a terrorizmus gyanújával letartóztatott Hasszán F. előre feltöltött bankkártyát kapott Görögországban, mivel a bankkártyaprogramot nem az Európai Bizottság maga bonyolítja le, hanem az ENSZ Menekültügyi Főbiztosának Hivatala (UNHCR) - közölte az Európai Bizottság az MTI-hez eljuttatott nyilatkozatában pénteken.
2018.11.15. 06:22

Figyelmeztet a NAV: így lophatják el a bankkártya-adatokat

Ismét bankkártya adatok megszerzésével próbálkoznak illetéktelenek. A csalók elektronikus levélben adóvisszatérítésre hivatkozva kísérelnek meg visszaélést a Nemzeti Adó- és Vámhivatal nevét használva – közölte Leopold Róbert szóvivő. Hozzátette: az adóhivatal nem kommunikál e-mailben az adózókkal, így kérik, senki ne tegyen eleget a levélben foglaltakkal.
2018.11.11. 18:09

Adatpara: így vigyáznak a magyarok az értékeikre

A magyar netezők háromnegyede óvja tudatosan bankkártya adatait, és a falvakban élő középkorú nők a legkevésbé elővigyázatosak a kártyacsalásokkal szemben - derül ki egy friss kutatásból.
2018.10.19. 13:20

Új technológia jöhet a bankkártyáknál

A Societe Generale már tesztel egy olyan bankkártyát, amelyen beépített ujjlenyomat-olvasó biztosítja, hogy ne kelljen PIN-kódot beírni, ha érintéssel fizetünk egy kártyaterminálnál.
2018.09.24. 12:51

Fontos figyelmeztetést kaptak a magyar utazók

Külföldön egyre több olyan kártyaleolvasó (POS) és készpénzkiadó (ATM) működik, amely felismeri a bankkártyák pénznemét és a helyi valuta mellett forintfizetést is biztosít, ám ez kedvezőtlen árfolyamszámítással és magas szolgáltatói díjjal járhat.
2018.09.19. 07:50

Nem halad kellő ütemben a készpénzmentesítő program – lapszemle

A Magyar Idők cikkéből kiderül: Magyarország egyelőre nem kapta meg az Európai Bizottság hozzájárulását a déli határvédelemhez. Elmaradt a tekeszövetség és a bajnokság új versenyszabályzata ellen tiltakozó klubok egyeztetése – írja a Népszava. A Világgazdaság a gyógyszerekre történő költésekről közöl összeállítást. A Portfolio szerint a kormány igyekezete ellenére nem nő kellő mértékben a bankkártyás terminálok száma. A Magyar Idők a lakáspiacról ír. Több mint 1,2 millióan váltottak jegyet főszezonban a budapesti fürdőkbe – írja a Világgazdaság.
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018