INFORÁDIÓ 
2020. augusztus 10. hétfő
Lőrinc

balkán

2020.08.06. 10:32

A nyugat-balkáni országok többségében aggasztó a helyzet

Szakértők szerint több mint egy hónapja nem volt olyan ígéretes a járványhelyzet Szerbiában, mint most, a napi új fertőzöttek száma 300 alá csökkent. Ana Brnabic miniszterelnök szerint az ország felkészülten várja az őszt, a koronavírus-járvány második hullámát és az influenzaszezont.
2020.06.06. 11:45

Szerbiában kegyetlen fesztiválhónap lesz augusztus

Mivel már egy hónapja nem jegyeztek fel új koronavírusos fertőzéses esetet, szombattól nem kötelező a maszk viselete Montenegróban, és Szerbia is enyhít az intézkedéseken, újra lehet nagyszabású szabadtéri rendezvényeket szervezni, a fesztiválokat augusztusra halasztották.
2020.05.12. 13:09

Szijjártó Péter: minél nagyobb lesz az EU, annál nagyobb lesz a világpolitikai szerepe

Magyarországnak biztonsági, politikai és gazdasági érdeke fűződik a Nyugat-Balkán gyors fejlődéséhez, hiszen Magyarország a térség szomszédságában él, az ottani országok fontos kereskedelmi partnerei Budapestnek, valamint a magyar tőkebefektetések kedvelt célpontjai, és a térség a migrációs veszélynek kitett útvonalon fekszik - hangsúlyozta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden Podgoricában, Srdjan Darmanovic montenegrói külügyminiszterrel közös sajtótájékoztatóján.
2020.05.12. 10:18

Lépéskényszerbe hozta az EU-t Kína és az Egyesült Államok

Jelentős geopolitikai mozgások indultak meg az elmúlt hónapokban a Nyugat-Balkánon az Egyesült Államok, Oroszország és Kína részéről. Ezért is fontosak az Európa Unió elmúlt időszakban megtett lépései a csatlakozási folyamat felgyorsításával – hangzott el egy, a témában tartott konferencián.
2020.05.07. 16:33

Várhelyi Olivér: nagyon erős politikai üzenetet kapott a Nyugat-Balkán

A nyugat-balkáni országokkal tartott uniós csúcsértekezlet megerősítette a térség európai perspektíváját – fogalmazott az InfoRádiónak az Európai Bizottság szomszédság- és bővítéspolitikáért felelős biztosa. Várhelyi Olivér hozzátette, a következő időszakban egy jelentős gazdaságfejlesztési tervvel is segítik a csatlakozási folyamatot.
2020.05.03. 13:24

Lassított a kór a Nyugat-Balkán országaiban

Járványügyi szakértők szerint lassan véget ér a koronavírus-járvány első hulláma a Nyugat-Balkánon, ám nem szabad elővigyázatlannak lenni, a SARS-CoV-2 vírus ősszel várhatóan visszatér. Koszovóban alkotmányellenesnek találták a vesztegzárakat.
2020.04.23. 14:30

A Nyugat-Balkán már az enyhítésen mereng

Napról napra enyhítenek a nyugat-balkáni országok az új típusú koronavírus-járvány megfékezése céljából hozott szigorú intézkedéseken, és a legtöbb helyen már a járvány utáni időszakra készülnek.
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018