INFORÁDIÓ
2021. szeptember 22. szerda
Móric

armin laschet

2021.09.15. 18:32

Kemény feltételeket szabnak a német liberálisok a koalícióhoz

Bár a legtöbb pillanatnyi előrejelzés szociáldemokrata (SPD) győzelmet jósol a németországi választáson, aminek folytatása egy szociáldemokrata, zöld és liberális (FDP) koalíció lehetne, szakértők szerint azonban annyira jelentős a szakadék az FDP és a bal-zöld páros kormányprogramja között, hogy ezen még meg is bukhat a dolog.
2021.08.31. 07:24

Megingathatatlannak tűnik a szociáldemokraták kancellárjelöltje

Az első felmérések szerint a Szociáldemokrata Párt jelöltje, Olaf Scholz szerepelt a legjobban a német kancellárjelöltek első, vasárnapi televíziós vitáján. Kiss J. László, a Budapesti Corvinus Egyetem tanára szerint a vitának nem volt egyértelmű győztese, de megerősítette a kancellárjelöltek aktuális népszerűségi sorrendjét, amelyben Olaf Scholz vezet Annalena Baerbock, a Zöldek és Armin Laschet, a Kereszténydemokrata Unió jelöltje előtt.
2021.08.30. 17:42

Német választás: a kormányból érkezhet a CDU veszte

Olaf Scholzot, a német nagykoalíció szociáldemokrata pénzügyminiszterét találta a legmeggyőzőbbnek a megkérdezettek többsége a szeptemberi választásra készülő kancellárjelöltek vasárnapi televíziós vitájában. Még két hasonló forduló következik.
2021.08.25. 19:40

Személyek csatája döntheti el a német parlamenti választást

A célegyenesbe forduló német választási kampány „meglepetéseként” értékeli a brüsszeli Politico, hogy a szavazói viselkedést láthatóan mind inkább a pártok által előtérbe tolt személyek teljesítménye, és nem a mögöttük álló pártok programja határozza meg.
2021.08.16. 07:30

Olaf Scholz újabb csavart hozhat a szeptemberi német választásban

Ha holnap kancellárválasztást tartanának Németországban, azt a szociáldemokrata pénzügyminiszter, Olaf Scholz 35 százalékkal nyerné, míg a kereszténydemokraták jelöltje, Armin Laschet legfeljebb 20 százalékot szerezne. De mivel szeptemberben pártokra fognak szavazni, Scholznak öt hete van, hogy a felé áradó bizalmat átvigye az egyelőre harmadik helyen álló pártjára (SPD).
2021.07.08. 20:18

Kizárja az „európai adósságunió” lehetőségét a CDU/CSU választási programja

A járvány előtti fontosabb politikai, ideológiai, gazdasági és költségvetési prioritásokhoz való visszatérés áll a szeptemberi választásra készülő német keresztény pártok kormányprogramjában, megfejelve a klímaváltozás elleni („gazdaságilag észszerű”) harc felvállalásával és a digitalizáció kiemelt kezelésével.
2021.06.07. 14:10

Kiss J. László: rendkívül fontos győzelmet húzott be a CDU

Tartományi törvényhozási választásokat tartottak vasárnap a németországi Szász-Anhaltban. Az egykori NDK területén fekvő tartományban a Kereszténydemokrata Unió (CDU) jelentős fölénnyel végzett az élen, a második legtöbb szavazatot az Alternatíva Németországnak (AfD) elnevezésű párt kapta. Az InfoRádió Kiss J. László Németország-szakértőt, a Budapesti Corvinus Egyetem tanárát kérdezte.
2021.05.21. 13:20

Armin Laschet a merkeli vonalra tett a külpolitikai programjában

A multilaterális világrend, külön is az Európai Unió erősítése mellett tette le a voksot a német keresztény pártok kancellárjelöltje, aki az EU esetében amúgy az uniós közös külpolitikánál a többségi szavazásra való átállást sem zárta ki, utalással egyúttal a többségtől néha eltérő magyar külpolitikai álláspontokra is.
2021.05.21. 12:50

Már válaszolt is Izrael-ügyben Orbán Viktor Armin Laschetnek

Magyarország megvétózta az Európai Unió többségi álláspontját az Izrael elleni rakétatámadások ügyében - ezután mondta azt a szociáldemokratákkal (SPD) kormányzó CDU/CSU jobbközép pártszövetség kormányfőjelöltje, Armin Laschet, hogy a többségi döntéshozatal felé kell mozdulni az EU-s külpolitikában.
2021.04.21. 20:43

Lehet, hogy mégis Armin Laschet a nyerő ember Németországban?

Miután eldőlt, hogy konzervatív oldalon a CDU-elnök Armin Laschet, zöldeknél a szintén párt (társ)elnök Annalena Baerbock lett a kancellárjelölt, továbbá, hogy a bajor Markus Söder visszalépett a versengéstől, az első jelentések jobboldali szakadásról és zöld felfutásról jövendöltek. Aztán árnyaltabb lett a kép.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018