INFORÁDIÓ
2021. június 23. szerda
Zoltán

armin laschet

2021.06.07. 14:10

Kiss J. László: rendkívül fontos győzelmet húzott be a CDU

Tartományi törvényhozási választásokat tartottak vasárnap a németországi Szász-Anhaltban. Az egykori NDK területén fekvő tartományban a Kereszténydemokrata Unió (CDU) jelentős fölénnyel végzett az élen, a második legtöbb szavazatot az Alternatíva Németországnak (AfD) elnevezésű párt kapta. Az InfoRádió Kiss J. László Németország-szakértőt, a Budapesti Corvinus Egyetem tanárát kérdezte.
2021.05.21. 13:20

Armin Laschet a merkeli vonalra tett a külpolitikai programjában

A multilaterális világrend, külön is az Európai Unió erősítése mellett tette le a voksot a német keresztény pártok kancellárjelöltje, aki az EU esetében amúgy az uniós közös külpolitikánál a többségi szavazásra való átállást sem zárta ki, utalással egyúttal a többségtől néha eltérő magyar külpolitikai álláspontokra is.
2021.05.21. 12:50

Már válaszolt is Izrael-ügyben Orbán Viktor Armin Laschetnek

Magyarország megvétózta az Európai Unió többségi álláspontját az Izrael elleni rakétatámadások ügyében - ezután mondta azt a szociáldemokratákkal (SPD) kormányzó CDU/CSU jobbközép pártszövetség kormányfőjelöltje, Armin Laschet, hogy a többségi döntéshozatal felé kell mozdulni az EU-s külpolitikában.
2021.04.21. 20:43

Lehet, hogy mégis Armin Laschet a nyerő ember Németországban?

Miután eldőlt, hogy konzervatív oldalon a CDU-elnök Armin Laschet, zöldeknél a szintén párt (társ)elnök Annalena Baerbock lett a kancellárjelölt, továbbá, hogy a bajor Markus Söder visszalépett a versengéstől, az első jelentések jobboldali szakadásról és zöld felfutásról jövendöltek. Aztán árnyaltabb lett a kép.
2021.04.13. 07:38

A CDU egyelőre kitart Armin Laschet kancellárjelöltsége mellett

A német kereszténydemokrata párt vezetése a hétfői ülésén „nagy többséggel” azon a véleményen volt, hogy kitartanak januárban választott új pártelnökük, Armin Laschet kancellárjelöltsége mellett. Markus Söder a CSU bajor kormányfője vasárnap jelentette be, hogy érdekelné a kancellári poszt a két „testvérpárt” közös jelöltjeként.
2021.03.13. 10:55

Német választási erőpróba következik a hétvégén

A keresztény pártok a héten kipattant „maszkbotrány” okozta károkat mérhetik fel, a zöldek a további előretörés lehetőségét tesztelhetik, míg az új CDU-vezér Armin Laschet leendő kancellárjelöltségét teheti mérlegre.
2021.01.19. 14:15

Kiss J. László: a CDU úgy döntött, marad a merkelizmus

Az új pártelnököt, Armin Laschetet nem a víziók jellemzik, hanem az az aprólékos pragmatikus politika, amely Angela Merkelre is jellemző – mondta Kiss J. László, a Budapesti Corvinus Egyetem tanára az InfoRádió Aréna című műsorában. A tisztújításon az is eldőlt, hogy nem vált irányt a CDU, és egységes arcot mutatva vág neki az idei németországi választási szuperévnek.
2021.01.19. 14:05

Elemzés: Magyarország számára kedvező a változás a CDU élén

Armin Laschet lett a kormányzó német Kereszténydemokrata Unió (CDU) elnöke, aki sok kérdésben a hivatalban lévő kancellárénál, Angela Merkelnél barátibb hangnemet üthet meg Magyarországgal kapcsolatban – áll a XXI. Század Intézet elemzésében.
2021.01.18. 20:47

Armin Laschet, aki mindenben középen áll, de azért tud ellenkezni is

Az első értékelések „joviális”, szinte mindenben középen álló, a sarkos elköteleződést kerülő politikusként ábrázolják az CDU új elnökét. De azért akad, aki arra is emlékeztet, hogy tudott szívós ellenzéki is lenni, amikor pártja 2010-2017 között kikerült Észak-Rajna-Vesztfália kormányából.
2021.01.18. 12:37

Markus Söder még berondíthat az új CDU-elnök igazi előrelépésébe

Németországban Észak-Rajna-Vesztfália tartomány miniszterelnökét választották a kormányzó Kereszténydemokrata Unió, a CDU új elnökévé. Az online kongresszuson a merkeli politika folytatását hirdető Armin Laschet kapta a legtöbb szavazatot. Techet Péter Németország-szakértő értékelte a fejleményeket.
2021.01.16. 17:28

Levelet írt Orbán Viktor a CDU új vezetőjének

"Várakozással tekintek az előttünk álló közös munka elé, és biztosíthatom, hogy kölcsönös tiszteleten alapuló, pragmatikus együttműködésünk továbbvitelében a jövőben is számíthat jómagam és a Fidesz támogatására."
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018