INFORÁDIÓ
2021. július 31. szombat
Oszkár

fegyház

feltételes szabadság

tényleges életfogytiglan

emberölés kísérlete

párkapcsolati erőszak

Örökre fegyházba küldené az ügyészség az erőszakos férfit

Örökre fegyházba küldené az ügyészség az erőszakos férfit

Infostart

Visszaeső voltára tekintettel tényleges életfogytiglani büntetést kér vádiratában a Fővárosi Főügyészség arra a 39 éves férfira, aki januárban nyakon szúrta volt élettársát a XI. kerületben.

Korábbi emberölési kísérlet miatt fegyházbüntés alóli feltételes szabadon bocsátása alatt szúrta nyakon volt élettársát Budapesten egy férfi tavaly decemberben, életveszélyes sérüléseket okozva, ezért tényleges életfogytiglani fegyházbüntetést indítványoz vádiratában az ügyészség - derül ki a Fővárosi Főügyészség közleményéből.

A vádirat szerint egy harminckilenc éves férfi 2019 decemberében odaköltözött barátnőjéhez, a későbbi sértetthez, azonban kapcsolatuk hamar megromlott és a nő megkérte, hogy költözzön el. A férfi csak úgy volt hajlandó elköltözni, hogy az nem végleges. A nő néhány óra múlva közölte a férfival, hogy nem várja vissza, majd 2020. január 3-án, az esti órában zárat cseréltetett a lakásán, amikor a vádlott megjelent és erőszakosan kezdett viselkedni.

A nő telefonon hívni akarta a rendőrséget, a férfi azonban összetörte a készüléket, majd késsel bántalmazta a sértettet. A nő ennek következtében életveszélyes sérülést szenvedett, a szomszédok hívtak hozzá mentőt, a mentőszolgálat szakszerű ellátásban részesítette.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozói és bevetési egysége fél órán belül elfogták a támadót, akiről kiderült, hogy egy korábbi emberölés kísérlete miatt kiszabott fegyházbüntetéséből volt feltételes szabadságon.

A Fővárosi Főügyészség a férfi előéletére figyelemmel különös visszaesőként elkövetett emberölés bűntettének kísérlete és rongálás vétsége miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre. Emellett halmazati büntetésként indítványozta, hogy a bíróság ítélje életfogytig tartó fegyházbüntetésre, valamint tiltsa el a közügyek gyakorlásától. Az ügyészség ugyanis nem lát lehetőséget arra a férfi előélete miatt, hogy a vádlott a büntetésből feltételes szabadságra legyen majd bocsátható, ezért indítványozta, hogy a bíróság zárja ki ennek lehetőségét. A vádlott letartóztatásban van. .

Nyitókép: police.hu
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018