eur:
395.61
usd:
371.86
bux:
0
2024. április 19. péntek Emma

Mérgezést okozott a fertőzött sajt

Egy gazda fertőzött sajtja okozott ételmérgezést a Szent György napi fogadáson. A Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt emelt vádat a gazda ellen, akinek a fertőzött tejből készült sajtja rendőrségi dolgozókat betegített meg.

A fejőstehenek tartásával, fejésével és tejtermékek készítésével foglalkozó lajosmizsei gazda medvehagymás sajtját szolgálták fel a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság dísztermében tartott Szent György napi fogadáson. Délután 12 vendégnél heveny gyomorgörccsel, hidegrázással, hányással és hasmenéssel járó, néhány óra alatt lezajló rosszullét jelentkezett. Egyikük állapota olyan súlyos volt, hogy a mentők kórházba szállították.

A vizsgálat megállapította, hogy a rendőrségi dolgozók ételmérgezéses megbetegedését az állófogadáson felszolgált medvehagymás sajt okozta, amely baktériummal fertőzött tejből készült. A gazda a nyers tej jogszabályban előírt havonta kétszeri laboratóriumi vizsgálatát csak havonta egyszer végeztette el, így későn ismerte fel, hogy nemcsak egy tehenet érintő tőgygyulladással áll szemben, hanem további 14 tehene is fertőzött.

Az ügyészség a gazdát foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségével vádolja és vele szemben pénzbüntetés kiszabását indítványozza - olvasható a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség közleményében.

Címlapról ajánljuk

Újabb részletek az idősek jogosítványáról

A Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont (KAV) tájékoztatása szerint 2021-ben 93 680 fő tett sikeres B kategóriás vizsgát, 2022-ben pedig 99 174-en, közöttük igen magas korú jelentkezők is.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×