eur:
394.33
usd:
364.89
bux:
65446.78
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Brazíliából csempésztek kokaint - videó

A rendőrség által elfogott bűnözői csoport Dél-Amerikából csempészett drogot Magyarországra - számolt be a rendőrség a police.hu-n.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást B. Károly 38 éves budapesti lakos és két társa ellen. A férfi megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy megbízásából a 20 éves budapesti K. Fanni Brazíliából kokaint szállított Magyarországra, kettőjük között pedig a 22 éves budapesti B.-né R. Zsuzsanna közvetített.

A nyomozás adatai szerint - a férfi és a nő irányításával és szervezésében -

K. Fanni 2017 júniusának elején São Paulóba repült, ahol kokaint kellett átvennie, majd azzal Brüsszelbe utaznia.

Brazíliából csempésztek kokaint - videó

B. Károly és B.-né R. Zsuzsanna személyautóval 2017. június 18-án a drogszállítmánnyal Európába érkező nő elé ment, akivel másnapra értek Magyarországra.

A Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai június 19-én délután

egy fővárosi benzinkúton ellenőrzés alá vonták a járművet, illetve annak utasait és a K. Fanni által használt hátizsák hátsó merevítőjének kialakított részbe rejtve 943,54 gramm kábítószergyanús port találtak a rendőrök.

Brazíliából csempésztek kokaint - videó

A lefoglalt anyagról a vegyészszakértő előzetes véleményében megállapította, hogy az kokain, amely súlya alapján feltehetően meghaladja a különösen jelentős mennyiség alsó határát,

feketepiaci értéke körülbelül 40 millió forint.

A rendőrök házkutatást tartottak mindhárom személy otthonában és a B.-né R. Zsuzsanna által használt ingatlanban 8 csomagban összesen körülbelül 9 kilogramm kábítószergyanús növényi törmeléket találtak. Az előzetes szakértői vélemény szerint a lefoglalt anyag marihuána, amely súlya alapján feltehetően meghaladja a különösen jelentős mennyiség alsó határát, feketepiaci értéke körülbelül 18 millió forint. 

 A nyomozók B. Károlyt és női társait elfogásukat követően gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették őket és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásuk indítványozására. Az ügyben a nyomozást a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda folytatja le - olvasható a police.hu-n.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×