INFORÁDIÓ 
2020. július 16. csütörtök
Valter

ügyészség

ittas járművezetés

eger

játszótér

Játszóteret zúzott össze az ittas autós

InfoRádió

Csak a véletlenen múlt, hogy nem okozott személyi sérülést az a mezőkövesdi férfi, aki ittasan száguldozott Eger belvárosában, majd nagy sebességgel egy játszótérre sodródott be az autójával. Az Egri Járási és Nyomozó Ügyészség ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt emelt vádat.

A vádlott március 13-án Andornaktálya felől Eger irányába haladt a bevezető úton, ahol meg akarta előzni az előtte – szerinte lassan – haladó személygépkocsit. Mivel nem tartott kellő oldaltávolságot, nekiütközött a másik járműnek, melynek letörte a bal oldali visszapillantó tükrét. A két autós megállt, és megállapodott abban, hogy szereznek valahol a városban egy baleset-bejelentő lapot, amit kitölthetnek. Ennek megfelelően egymás nyomában a belváros felé indultak, és kilométereken keresztül úgy közlekedtek, hogy a vádlott haladt elől, a vétlen autós pedig utána.

A vádlott egy idő után azonban mégis

meggondolta magát, és gyorsítani kezdett,

hogy lehagyja az őt követő kocsit. Ennek az lett a következménye, hogy egy kanyarban elveszítette uralmát a járműve felett, felhajtott a padkára, majd a kerítést átszakítva becsapódott egy – a déli órákban szerencsés véletlen folytán éppen üres – játszótérre, ahol kidöntötte az egyik ott álló pad betonból készült talapzatát.

Ezt követően körbejárta autóját, majd átadott egy névjegykártyát az időközben odaérkező, a vádlott által korábban okozott baleset sértettjének. A vádlott ezután

az összetört, defektes autóval a több mint tíz kilométerre fekvő Felsőtárkány községbe hajtott, ahol egy étteremben megebédelt.

Itt fogták el végül a rendőrök, akik előállították a kapitányságra. Az utólagos vérvétel adatai szerint a vádlott a jármű vezetésekor ittas állapotban volt - közölte az ügyészség.

Az Egri Járási és Nyomozó Ügyészség a férfival szemben pénzbüntetés kiszabására tett indítványt, valamint arra, hogy a bíróság határozott időre tiltsa el őt a közúti járművezetéstől, egyben kötelezze a bűnügyi költségek viselésére is.

A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018