eur:
393.86
usd:
369.45
bux:
65779.45
2024. április 23. kedd Béla

Játszóteret zúzott össze az ittas autós

Csak a véletlenen múlt, hogy nem okozott személyi sérülést az a mezőkövesdi férfi, aki ittasan száguldozott Eger belvárosában, majd nagy sebességgel egy játszótérre sodródott be az autójával. Az Egri Járási és Nyomozó Ügyészség ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt emelt vádat.

A vádlott március 13-án Andornaktálya felől Eger irányába haladt a bevezető úton, ahol meg akarta előzni az előtte – szerinte lassan – haladó személygépkocsit. Mivel nem tartott kellő oldaltávolságot, nekiütközött a másik járműnek, melynek letörte a bal oldali visszapillantó tükrét. A két autós megállt, és megállapodott abban, hogy szereznek valahol a városban egy baleset-bejelentő lapot, amit kitölthetnek. Ennek megfelelően egymás nyomában a belváros felé indultak, és kilométereken keresztül úgy közlekedtek, hogy a vádlott haladt elől, a vétlen autós pedig utána.

A vádlott egy idő után azonban mégis

meggondolta magát, és gyorsítani kezdett,

hogy lehagyja az őt követő kocsit. Ennek az lett a következménye, hogy egy kanyarban elveszítette uralmát a járműve felett, felhajtott a padkára, majd a kerítést átszakítva becsapódott egy – a déli órákban szerencsés véletlen folytán éppen üres – játszótérre, ahol kidöntötte az egyik ott álló pad betonból készült talapzatát.

Ezt követően körbejárta autóját, majd átadott egy névjegykártyát az időközben odaérkező, a vádlott által korábban okozott baleset sértettjének. A vádlott ezután

az összetört, defektes autóval a több mint tíz kilométerre fekvő Felsőtárkány községbe hajtott, ahol egy étteremben megebédelt.

Itt fogták el végül a rendőrök, akik előállították a kapitányságra. Az utólagos vérvétel adatai szerint a vádlott a jármű vezetésekor ittas állapotban volt - közölte az ügyészség.

Az Egri Járási és Nyomozó Ügyészség a férfival szemben pénzbüntetés kiszabására tett indítványt, valamint arra, hogy a bíróság határozott időre tiltsa el őt a közúti járművezetéstől, egyben kötelezze a bűnügyi költségek viselésére is.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Az első számú globális megatrend lett a mesterséges intelligencia boom, ami alapjaiban ír át üzleti modelleket, diszruptálhat iparágakat és felborítja az eddigi játékszabályokat. Egy teljes konferencianapon keresztül azzal foglalkozunk az AI in Business c. rendezvényünkön, milyen változásokat hoz az AI az üzlet számára az egyes szektorokban és területeken. Mellébeszélés helyett üzleti stratégiákat, valós megoldásokat és use case-eket mutatnak be a témát ismerő tanácsadók, IT-beszállítók, és azok a vállalati vezetők, akik már aktívan keresik vagy már meg is találták az AI-ban rejlő üzleti lehetőségeket. A Portfolio AI in Business rendezvényéről ebben a cikkünkben számolunk be.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×