eur:
395.68
usd:
366.63
bux:
65686.23
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Motor, kacsa, bor - ellopott mindent, amit csak lehet

A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádat emelt egy 25 éves endrefalvi férfi ellen, aki alig egy év alatt hét ingatlanba tört be, ahonnan járműveket és kacsákat is ellopott.

A vádlott 2015 novembere és 2016 szeptembere között Endrefalván hét ingatlanba ment be, általában a nyitott ablakokon keresztül, de arra is volt példa, hogy egy melléképület ajtaját akarta leemelni, amikor az épület fala kidőlt - közölte az ügyészség.

Ebből a melléképületből egy motorkerékpárt lopott el, amit később eladott, egy másik ingatlanból szintén egy motorkerékpárt tulajdonított el, amelyről a rendszámot levette, azt eldobta, majd a 150 ezer forintot érő járművön 10 ezer forintért adott túl.

2016 nyarán egy helyi baromfitelep ablakán mászott be, onnan 75 kacsát lopott el 232 ezer forint értékben, majd azokat rövid időn belül eladta, mindössze 11 állat került meg.

A további sértettektől 123 liter bort, üvegballonokat, láncfűrészt és fűkaszát tulajdonított el, és a testvérét is meglopta, tőle étkezési utalványokat vett el. Egyik falubelijétől pedig annak gépkocsiját vitte el, úgy, hogy azt az udvarról az utcára kitolta és a kocsiban hagyott kulccsal beindította, négy kilométert hajtott különféle földutakon, majd az autót a község külterületén, egy erdőszélen hagyta.

A Balassagyarmati Járási Ügyészség az előzetes letartóztatásban lévő vádlottal szemben szabadságvesztés büntetés és közügyektől eltiltás kiszabását, valamint a közel 300 000 ezer bűnügyi költség megfizetésére kötelezését indítványozta vádiratában.

Címlapról ajánljuk

Újabb drámai részletek a németországi buszbaleset ügyében

Egyelőre nem sikerült kideríteni, hogy mi okozhatta a Lipcse közelében történt buszbalesetet. Az egyik utas szerint a szolgálatban lévő két sofőr baleset idején éles vitát folytatott egymással, ami elterelhette a kormánynál ülő vezető figyelmét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×