eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Román állampolgárok törték fel az autókat a Borz utcában

A debreceni rendőrök elfogtak négy román állampolgárt, akik a megalapozott gyanú szerint három gépkocsit törtek fel Hajdú-Bihar megyében.

Egy férfi 2017. február 5-én 3 óra 17 perckor tett bejelentést a rendőrségre arról, hogy két gyanúsan viselkedő férfi Debrecenben, a Borz utcán betörte egy személygépkocsi ablakát és kutattak a járműben. A helyszínre érkező egyenruhásokat meglátva a két férfi elmenekült, azonban a járőrök elfogták őket.

A rendőrök a román állampolgárok igazoltatása során a közelben észrevettek egy román forgalmi rendszámú Fiat típusú személygépkocsit, amelyben egy nő és egy férfi próbált meg elbújni. A négy román állampolgárról a rendőrök megállapították, hogy együtt érkeztek Nagyváradról Debrecenbe.

A helyszínen a 37 éves F. R. és a 27 éves D. A. elismerték, hogy ők törték fel a gépkocsit, míg két társuk figyelte, hogy ne vegyék észre őket. A Debreceni Rendőrkapitányságra bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt előállított négy személyt a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták.

A megalapozott gyanú szerint az elkövetők azért jöttek Hajdú-Bihar megyébe, hogy gépjárművekből rádiókat lopjanak. Ennek érdekében Derecskén és Mikepércsen is feltörtek egy-egy gépkocsit.

A rendőrök két férfit – F. R.-t és D. A.-t – bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásuk indítványozására, míg a 22 éves P. R. és a 47 éves B. E. az eljárás jelenlegi szakaszában szabadlábon védekezhet.

Ellenük a Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya lopás vétség és lopás vétség kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatja a nyomozást.

Címlapról ajánljuk
Meglepően sok gyógyszerfüggő van Csehországban, rengeteg a depressziós gyerek is

Meglepően sok gyógyszerfüggő van Csehországban, rengeteg a depressziós gyerek is

Meghaladja az egymilliót a gyógyszerfüggők száma Csehországban. Legtöbbször egyszerűen beszerezhető, legális gyógyszerek, fájdalomcsillapítók, altatók, szorongásra és depresszióra alkalmazott tabletták okoznak függőséget. Az állam tud a problémáról, mégsem tesz ellene – állítja a Kábítószer-fogyasztást és Függőségeket Vizsgáló Nemzeti Központ.

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×