eur:
392.95
usd:
363.66
bux:
65938.65
2024. március 1. péntek Albin
LONDON, ENGLAND - AUGUST 15: Benjamin Mendy of Manchester City during the Premier League match between Tottenham Hotspur  and  Manchester City at Tottenham Hotspur Stadium on August 15, 2021 in London, England. (Photo by James Williamson - AMA/Getty Images)
Nyitókép: James Williamson - AMA/Getty Images

Hét ügyben felmentették, de kettőben még elítélhetik a nemi erőszakkal vádolt francia focisztárt

Benjamin Mendyt, a Manchester City világbajnok francia labdarúgóját hat pontban felmentették nemi erőszak, illetve további egy esetben szexuális zaklatás vádja alól.

A hét ügyben - amelyben négy nő volt érintett - született egyhangú ítéletet pénteken hozta meg a hét férfiből és négy nőből álló esküdtszék, Chesterben.

Az esküdtek ugyanakkor 14 napos tanácskozás után sem tudtak ítéletet hozni további két esetben, amelyben Mendyt egy 29, valamint egy 24 éves nő megerőszakolásával vádolják 2018-ból, illetve 2020 októberéből.

A 28 esztendős labdarúgó összesen 134 napot töltött előzetes letartóztatásban, játékjogát a Manchester City felfüggesztette. A pénteki ítélet kapcsán az angol klub annyit közölt: mivel két ügy nyitva maradt, jelenleg nincs abban a helyzetben, hogy bármit is kommentáljon.

A francia labdarúgó 2017-ben az AS Monacótól szerződött az angol klubhoz, amellyel azóta három bajnoki címet és két Ligakupát nyert. A francia válogatottban tíz alkalommal lépett eddig pályára, tagja volt a 2018-as világbajnokságon győztes csapatnak is.

Címlapról ajánljuk
Elemző az átfogó jelentésről: Párizs kezd rájönni, hogy a migráció nem mehet így tovább

Elemző az átfogó jelentésről: Párizs kezd rájönni, hogy a migráció nem mehet így tovább

A francia kormány nem fordít elegendő forrást az illegális bevándorlás elleni küzdelemre. A francia számvevőszék jelezte, hogy a kitoloncolások száma elenyésző, miközben félmillióra becsülik az országban jogellenesen tartózkodók számát, ezért a jelenleginél nagyobb anyagi ráfordítást szorgalmaz az illegális migráció elleni küzdelem hatékonyabbá tételére. Az InfoRádió Gönczi Róbertet, a Migrációkutató Intézet elemzőjét kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.01. péntek, 18:00
Kandrács Csaba
a Magyar Nemzeti Bank alelnöke
Szép pluszban zártak az amerikai indexek

Szép pluszban zártak az amerikai indexek

Jó hangulatban telt a kereskedés ma reggel Ázsiában, ezt követően emelkednek az európai tőzsdék is, Amerikában pedig szintén jó hangulatban telt a kereskedés, az emelkedést a Nasdaq vezette.  Igencsak eseménydúsan telik a nap a magyar tőzsdén, az osztalékról szóló bejelentés hatására kilőtt a Duna House, de szenved a Masterplast és az AutoWallis is. A hazai blue chipek közül pedig csak az OTP árfolyama van pluszban.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×