eur:
390.29
usd:
364.24
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

A mexikói drogbáró szeretetteljes családapa

A mexikói drogbáró, Joaquin "El Chapo" Guzman felesége szerint szeretetteljes családapa, a róla, mint hírhedt alvilági főnökről kialakított kép teljességgel túlzó. Emma Coronel egy spanyolnyelvű televíziónak nyilatkozott férjéről.

Az El Chapo (Köpcös) becenevű Guzman tavaly nyáron szökött meg egy szigorúan védett mexikói börtönből, ám január elején elfogták, azóta ismét rácsok mögött van. Felesége, az egykori szépségkirálynő által adott interjút a Telemundo televízió vasárnap sugározta.

Emma Coronel 2007-ben, 18 éves korában ment feleségül Guzmanhoz, azóta két lányuk született. Ez volt az első interjú, amelyet Guzman harmadik felesége férjéről adott. Coronel szerint a férfi élete veszélyben van a kíméletlen börtönkörülmények miatt, "lassú kínzásnak" vetik alá, ráadásul veszélyesen magas vérnyomástól is szenved.

A nő arról beszélt, hogy férjét a börtönben kínozzák, így bosszulják meg rajta, hogy nevetségessé tette a kormányt. "Nem hagyják aludni, egyedül még a mosdót sem használhatja, nem mehet ki az udvarra". A nő nem látogathatta meg férjét, mert a hatóságok érvénytelennek tekintik házasságukat.

"A mexikói kormány Guzmant úgy mutatta be, mint a világ legkeresettebb drogbáróját, ez azonban nem jelenti azt, hogy ő lenne a legkeresettebb drogbáró. Hogy miért teszi ezt a kormány, nem tudom, lehet, hogy sokkal fontosabb dolgokat akar ezzel elrejteni. De amit róla állítanak, az nekem túlzónak tűnik" - nyilatkozta a 26 éves nő.

Guzman figyelmes férj, intelligens és humoros - közölte a feleség, és hozzátette: semmit nem tud arról, hogy drogokkal kereskedne. Azt is vitatta, hogy El Chapo a világ leggazdagabb emberei közé tartozna, mint mondja, nem tudja, "hol vannak az állítólagos milliárdok".

Coronel szerint szintén nem igaz, hogy férje "vérszomjas lenne". Nem erőszakos, nem durva, sohasem hallottam, hogy egy rossz szót mondott volna bárkinek is" - mondta a feleség.

Júliusban filmbe illő módon, a cellájából kivezető, kiválóan felszerelt alagúton keresztül szökött meg Guzman a börtönből. Ez már a második szökése volt, és csak hónapokon át tartó nyomozás után sikerült január 8-án elfogni a 61 éves férfit. Az altiplanói börtönben jelenleg különleges felügyelet alatt áll. Előzetes figyelmeztetés nélkül rendszeresen áthelyezik egyik cellából a másikba, mely előtt két rendőrkutyás őr áll, fejükön kamerákkal ellátott sisakkal.

El Chapo a Sinaloa-kartell vezetője: ez a világ egyik legnagyobb hatalmú bűnszervezete, a mexikói drogháború meghatározó szereplője, sok mexikói-amerikai erőszakos drogüzletért felelős. A körözött drogbárók amerikai listáján ő szerepelt az első helyen. A Forbes magazin a világ legnagyobb hatalmú gengsztereként tartja számon.

A férfit több amerikai államban vádolják bűncselekményekkel, köztük bűnszervezetben elkövetett emberöléssel, emberrablással, pénzmosással és drogterjesztéssel. A vád szerint az általa irányított szervezet legalább 800 ezer kilogramm kokain forgalmát bonyolította az Egyesült Államokba és más országokba 2003 és 2014 között.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×