INFORÁDIÓ 

2018. március 20. kedd
Klaudia

Megtalálták elrabolt gyereküket 17 év után

InfoRádió / MTI
Egy fokvárosi kórházból elraboltak egy újszülöttet 1997-ben, szülei, akik soha nem adták fel a reményt, hogy újralátják lányukat, idén véletlenül megtalálták őt.

A család minden év április 28-án megünnepelte az eltűnt gyerek születésnapját. A kislányt három nappal világra jötte után rabolták el kórházi bölcsőjéből.

A biológiai szülők az után találták meg gyereküket, hogy fiatalabb lányukat ugyanabba az iskolába íratták be, ahová nővére is jár. A barátai hívták fel a végzős hallgató figyelmét arra, hogy félelmetes hasonlóság van közte és egy új diák között. A két lány találkozott egymással és összebarátkozott, bár négy év különbség van közöttük - mondta el egy helyi rádióállomásnak a lányok nagynénje.

A fiatalabb lány mesélt szüleinek új barátjáról, aki szakasztott olyan, mint ő. A család meghívta az új barátot egy kávéra, és miután meglátta őt, az apa azonnal értesítette a rendőrséget, amely felújította az emberrablás ügyében annak idején folyt nyomozást. A DNS-tesztekből kiderült, hogy a lány nem biológiai szüleivel él.

Pénteken letartóztattak egy 50 éves nőt, akit az ügyészség meg is vádolt emberrablással, és azzal, hogy hamisan állította azt, hogy ő a gyerek biológiai anyja.

Az édesanya csütörtökön látta először 18 éves lányát. Amikor meglátta őt, tudta, hogy a gyereke áll előtte. Közölte, hogy nincs is szükség DNS-vizsgálatra - mondta a nagynéni.

A címlapról ajánljuk