INFORÁDIÓ 

2018. március 17. szombat
Gertrúd, Patrik

Idén hosszabb lesz a Rio de Janeiró-i karnevál

InfoRádió / MTI
Rio de Janeiro idén meghosszabbítja a karneváli szezont, hogy méltó módon megünnepelje a város alapításának 450. évfordulóját.

"A karneváli szezont, amely általában három-négy hétig tart, meghosszabbítjuk a március elsejei hétvégéig - jelentette be Eduardo Paes, a város polgármestere kedden sajtótájékoztatón, ismertetve a világ egyik legnagyobb zenés-táncos fesztiváljának programját.

A szambaiskolák felvonulását és versenyét február 13. és 17. között rendezik meg hagyományosan a Sambodrome-ban.

Rio 450 éves alapításának megünneplése egy kulturális maratonnal párosul kiállításokkal, koncertekkel, színházi bemutatókkal. Ez a maraton egészen a 2016. évi riói olimpiai játékok augusztusi megnyitójáig el fog tartani.

Február 28-án este a brazil sanzon legnagyobbjai, mint Caetano Veloso, Gilberto Gil és Jorge Ben Jor nagyszabású koncertet adnak, amelyre legalább 60-70 ezer embert várnak a Quinta da Boa Vista kertjeibe.

A város hivatalos születésnapján, március elsején a Madureira parkban egy másik óriáskoncerten emlékeznek meg alapítókról olyan neves szambaiskolák részvételével, mint a Portela ls az Imperio Serrano.

A korábbi évfordulós ünnepségekhez hasonlóan elkészítik a 12 milliós metropolisz gigantikus méretű ünnepi tortáját. A 450 méter hosszú sütemény megkóstolására meghívunk valamennyi cariocát (Rio lakóit)" - mondta a polgármester.

450 éve, 1565. március elsején alapították a portugál gyarmatosítók a Rio de Janierót, 63 évvel az után, hogy 1502-ben partra léptek a térségben. Gaspar de Lemos portugál hajós az Atlanti-óceánon a brazil partoknál betért egy öbölbe, amelyet folyótorkolatnak vélt. A folyót elnevezte Rio de Janeirónak, ami "január folyót" jelent.

A címlapról ajánljuk