INFORÁDIÓ 

2018. március 21. szerda
Benedek

Hét és fél milliárd forintért árulják Joan Rivers rezidenciáját

InfoRádió / MTI
Huszonnyolc millió dollárért (7,6 milliárd forintért) kínálják Joan Rivers, a tavaly elhunyt neves amerikai televíziós személyiség fényűző New York-i otthonát - értesült hétfőn az amerikai média.

A 465 négyzetméteres penthouse egy 1903-ban épült, "aranyozott kor"-i hétemeletes épület teljes felső három szintjét elfoglalja. Az Ötödik sugárúton található, a Central Parkra néző manhattani lakás egyebek közt négy nagy hálószobát, négy fürdőszobát, öt kandallót foglal magába, de fő nevezetessége a XIV. Lajos francia király stílusában berendezett bál- és zeneterem. A hat méter belmagasságú, kristály gyertyatartókkal és antik oszlopokkal díszített két teremben egyszerre 125 ember szórakozhat.

Rivers egyszer azt mondta, hogy ha Mária Antónia francia királyné New Yorkban lakott volna, és annyi pénze lett volna, mint neki, ő is ezt a lakást választotta volna.

Bár az eladási ár magába foglal egy jókora "hírességi felárat" is, a kért összeg távolról sem kimagasló a New York-i luxuslakások világában. Egy dél-manhattani penthouse-t, amely háromszor akkora, mint Joan Riversé és a Szabadság-szoborra néz, tavaly nyáron 119 millió dollárért (32,3 milliárd forint) bocsátottak áruba.

A szellemességéről és csípős nyelvéről ismert Rivers, az amerikai televíziózás egyik leghíresebb alakja 2014. szeptember 4-én, 81 évesen hunyt el egy rutin endoszkópia közben történt, oxigénhiány okozta agykárosodás következtében.

A New York Daily News értesülése szerint lánya, Melissa Rivers feljelentette azt a klinikát, ahol a tévés személyiségen a végzetes beavatkozást végezték, mert szerinte az orvosokat annyira lefoglalta híres páciensük mobiltelefonnal való fényképezgetése, hogy nem vették észre, amikor válságosra fordult az állapota.

A címlapról ajánljuk