INFORÁDIÓ 

2018. március 24. szombat
Gábor, Karina

Tiltakozik a szakszervezet az óvszer-törvény miatt

InfoRádió / MTI
Tiltakozott a német rendőrök szakszervezete a kormány által a hét elején előterjesztett törvénytervezet ellen, amely kötelező óvszer-használatot ír elő a bordélyházakban.

Rainer Wendt, a szakszervezet elnöke a Bild című lapnak adott szombati interjújában a tiltakozást azzal indokolta, hogy lehetetlen a tervezett törvényben foglaltak ellenőrzése. A rendőrök képtelenek arra, hogy a bordélyházakban ellenőrizzék az előirányzott óvszerviselési kötelezettséget. "Nincs az a rendőr, akitől elvárható lenne, hogy személyesen győződjön meg arról, visel-e valaki óvszert vagy nem" - hangoztatta Wendt.

A konzervatív-szociáldemokrata nagykoalíció a hét elején egyezett meg a szóban forgó tervezetről, amelynek célja a prostituáltak védelme az erőszak, a kizsákmányolás és a betegségek ellen. A törvénytervezet az említett óvszerviselési kötelezettség mellett a prostituáltaknak rendszeres orvosi tanácsadást ír elő.

Ezen kívül előirányozza, hogy az óvszerviselés elmulasztása esetén nem a prostituáltakat kell büntetni, hanem azokat, akik megszegik a törvényt, valamint a bordélyházak tulajdonosait.

A címlapról ajánljuk