INFORÁDIÓ 

2018. március 23. péntek
Emőke

A Facebook alapítója 75 millió dollárt adományozott egy kórháznak

InfoRádió / MTI
A Facebook alapítója és felesége 75 millió dollárt (20,26 milliárd forintot) adományozott egy San Franciscó-i kórháznak, amely a jövőben Mark Zuckerberg és neje, Priscilla nevét viseli majd.

A jelentős adomány révén a San Francisco General Hospital megkétszerezheti a sürgősségi ellátást szolgáló területét és négyszeresére növelheti az ágyak számát. A pénz egy részét a felszerelés modernizálására fordítják.

Az intézmény a jövőben a Priscilla and Mark Zuckerberg San Francisco General Hospital nevet fogja viselni - jelentette be az intézményt alapítványa, amely emlékeztetett arra, hogy a pénzből futja majd a régóta esedékes felújításra.

A Zuckerbergék által felajánlott összeg minden bizonnyal a legnagyobb magánadomány, amelyet amerikai közkórház valaha kapott. A klinikán évente mintegy 100 ezer beteget kezelnek, a 75 millió dollár az éves költségvetés tizede.

Mark Zuckerberg Facebook-bejegyzésében azzal indokolta választásukat, hogy felesége az elmúlt években gyermekorvosként dolgozott a kórházban.

A közösségi portál alapítója sokat jótékonykodik, négy évvel ezelőtt például 100 millió dollárt ajánlott fel New Jersey-i iskoláknak. Tavaly ősszel a házaspár 25 millió dollárt ajánlott fel az ebola elleni harcra.

A Facebook multimilliárdossá tette a 30 éves Zuckerberget, akinek vagyonát több mint 30 milliárd dollárra becsülik.

A címlapról ajánljuk