eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Víz alatti ugrókötélrekordra készül a rekordrekorder

Meg akarja dönteni a víz alatti ugrókötelezés rekordját a "rekordrekorder", akinek a legtöbb Guiness-rekordja van a világon.

A sorban épp az utóbbi az egyik: mármint, az hogy övé a legtöbb világcsúcs. Ashrita Furman 137 rekordot mondhat a magáénak, ám ha sikerül túlugrálnia a víz alatti ugrókötelezés csúcsát, akkor sem lesz több, mert ő tartja a jelenlegit, amely 900 szökkenés/óra.

Az 57 éves amerikai férfi csütörtökön veselkedik neki a csúcsdöntésnek Brazíliában: búvárfelszerelésben - de nem nehézbúvárruhában - ugrál majd egy hatalmas víztartályban.

Furman eredeti keresztneve Keith, az Ashritát egy bengáli gurutól kapta, jelentése: Istentől védett. A férfi elhárít minden szponzort, mert - mint vallja - rekorddöntéseinek lényege, hogy közelebb kerüljön Istenhez.

Eddig 384-szer sikerült csúcsot javítania, 1979 óta próbálkozik - adta hírül a Daily Telegraph című brit lap.

Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 17. 21:56
×
×
×
×