eur:
401.3
usd:
366.98
bux:
74264.68
2024. október 12. szombat Miksa

"Sosem láttam ennyire kegyetlenül összeszurkált holttesteket"

Egyelőre értetlenül állnak a hatóságok az egész Londont megrázó bűntény előtt, amelyben különös kegyetlenséggel meggyilkoltak két francia diákot. A rendőrök többféle elméletet állítottak fel, de még nem jutottak közelebb a megoldáshoz.

A két tehetséges francia diák, Laurent Bonomo és Gabriel Ferez azért érkezett a londoni Imperial College-ba, hogy elmélyítse tudását. Bonomo a fertőző betegségekről tanult, Ferez pedig a környezetbarát energiaforrások területén kutatott. A három hónapos ösztöndíj júliussal ért volna véget.

Mindketten a közép-franciaországi Clermont-Ferrand Polytech mesterképzésére jártak, és a legígéretesebb, legtehetségesebb diákok közé sorolták őket, a hallgatói közösség megbecsült tagjai voltak. Bonomo, aki már eljegyezte a barátnőjét, a hallgatói önkormányzat elnöki tisztét is megpályázta.

A két barát májusban érkezett Londonba, és július végén tértek volna haza családjukhoz. Azonban a 23 éves fiatalokra vasárnap reggel holtan találtak rá dél-londoni lakásukban. A gyilkos mintegy 200 késszúrással bánt el Bonomoval, és 50-szer mártotta bele kését Ferezbe. Az áldozatok már az első szúrások után holtan eshettek össze. A gyilkos ezt követően gyúlékony anyagot locsolt szét a lakásban.

A nyomozók azt mondták: a legkegyetlenebb gyilkossággal állnak szemben, amit valaha is láttak. Õrült, brutális támadás volt, sosem láttam ennyire kegyetlenül összeszurkált holttesteket - mondta Mick Duthie felügyelő, egy minősített ügyekkel foglalkozó nyomozócsoport vezetője. Az elkövetők megtalálásához kérik a nyilvánosság segítségét is. Mindenki ezen az ügyön dolgozik - mondta a felügyelő.

Eddig még senki sem talált magyarázatot az ügyre. Talán egy félresikerült rablás fordulhatott tragédiába, esetleg rituális gyilkosság történt, de az is lehet, hogy egy ismeretlen idegen keze van a dologban.

A szomszédok félnek, van, aki nem mer otthon aludni. Eleinte azt gondolták, tűz ütött ki a fiúk lakásában. Még be is kiabáltak az épületbe, hátha benn ragadt valaki, de nem kaptak választ.

Titokzatos, fehér pszichopata

Mick Duthie a Scotland Yard sajtótájékoztatóján úgy nyilatkozott: elképzelésük sincs, mi lehetett a gyilkos indítéka. Azt tudni lehet, hogy hat nappal a gyilkosság előtt ellopták Bonomo laptopját, és ezt bejelentette a rendőrségen is. A tolvaj talán visszatért, és meglepte a két diákot.

Azt nem tudják, vajon mindkét diák otthon volt-e a gyilkos érkezésekor. Talán Bonomo azt hitte, a barátja érkezett meg, és ajtónyitás után nem tudott elég gyorsan reagálni a meglepetéstől. Közben Ferez is megérkezhetett, és ekkor támadhatotta meg a gyilkos. Ez a változat megmagyarázná, hogyan sikerült elbánni egyszerre két, jó erőben lévő, fiatal férfival.

Egyikük biztosan, de az is lehet, hogy mindkettejük a számítógépen játszott, amikor megtámadták. A hatóságok most a toxikológiai tesztekre várnak, hátha kiderül, hogy drogot fogyasztottak a fiúk.

Azt is elképzelhetőnek tartják, hogy a lakás korábbi tulajdonosa, lakója tért vissza a helyszínre. Mindenesetre többen látták, amint egy fehér férfi elfut a helyszínről. Az elkövető nem professzionális gyilkos, lehet, hogy pszichopata volt - vélik a nyomozók.

Címlapról ajánljuk
Így lehet leleplezni a hazudozókat – segítenek a CIA és az FBI módszerei

Így lehet leleplezni a hazudozókat – segítenek a CIA és az FBI módszerei

Bárki kiképezheti magát „emberihazugság-detektornak” vagy legalábbis megtanulhatja pontosabban észrevenni, ha valaki nem mondja el a teljes igazságot. Ezt állítják az amerikai FBI és más biztonsági szolgálatok szakértői, akik szaktudásukat különböző nagyvállalatoknak is felkínálták. Mire kell figyelni, hogy fülön csíphessük a füllentőt?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.14. hétfő, 18:00
Palócz Éva
a Kopint-Tárki vezérigazgatója
10 egyszerű trükk a hétköznapokra, amivel jobban érezheted magad a bőrödben

10 egyszerű trükk a hétköznapokra, amivel jobban érezheted magad a bőrödben

Vannak egyszerű praktikák, amivel a mindennapokban is tehetünk a mentális egészségünkért – emelte ki cikkében a National Geographic a napokban ünnepelt Mentális Egészség Világnapja alkalmából. A mentális állapotunk alapvetően befolyásolja munkahelyi teljesítményünket, különösen a Covid-járvány óta egyre többször bukkan fel a közbeszédben a kiégés fogalma, amikor a mentális kimerülés már fizikai tüneteket is okoz, és ennek a fordítottja is igaz, a munkánk jelentős hatással lehet a mentális egészségünkre. A tudományos lap 10 egyszerű trükköt mutat be, amivel viszonylag könnyen, pszichológus és hónapokig tartó sabbatical nélkül mi magunk is fenntarthatjuk a mentális egészségünket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×