eur:
401.3
usd:
366.98
bux:
74264.68
2024. október 12. szombat Miksa

Fekáliát fecskendezett gyermeke testébe

Fekáliával szennyezett vizet juttatott hathónapos gyermeke testébe egy ausztrál nő, akit elítélt a bíróság, de életkora és mentális problémái miatt mentesült a következmények alól.

Szerencsére nem okozott maradandó károsodást gyermekében az az ausztrál asszony, aki igen veszélyes anyagot, fekáliával szennyezett vizet juttatott féléves gyermeke szervezetébe.

Ezzel együtt tette igen súlyos, hiszen egész életre szóló következményei lehettek volna - mondta ki az új-dél-walesi bíróság.

A 21 éves nőt - aki tettét még 2006 januárjában követte el, miután gyermeke a lábán lévő zúzódások miatt kórházba került - a bíróság bűnösnek találta. A gyermek karácsony első napján került kórházba, ám édesanyja tíz nappal később szennyezett vizet fecskendezett az infúziójába.

A pszichológiai szakvélemény szerint az anya Münchausen-szindrómában szenved, amelynek egyik tünete, hogy a beteg szándékosan tesz kárt magában vagy okoz betegségeket másoknak.

Az eset óta a nő kezelés alatt áll, és az elmúlt két évben nem produkált hasonló tüneteket. Gyermeke azóta állami gondozásban van, édesanyja pedig havonta fél órát beszélhet vele telefonon.

Címlapról ajánljuk

Markus Söder: itt a vége, pénzügyileg és kulturálisan is túlterheli Németországot a migráció

Egyes tantermekben már alig beszélnek németül, az emberek nem érzik igazán otthon magukat azokban a városrészekben, ahol élnek – figyelmeztetett a bajor CSU elnöke abban az interjúban, amelyet pártja kongresszusa előtt adott. Markus Söder szerint a migráció túl nagy terhet jelent Németország számára.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.14. hétfő, 18:00
Palócz Éva
a Kopint-Tárki vezérigazgatója
Harapófogóba került a felemelkedő nagyhatalom: ebből nehéz lesz kimászni

Harapófogóba került a felemelkedő nagyhatalom: ebből nehéz lesz kimászni

A közel-keleti konfliktusok esetében többnyire a hagyományos nagyhatalmak – az Egyesült Államok, Kína és Oroszország – nevei merülnek fel, mint potenciális rendteremtő, vagy az események alakulásában leginkább érdekelt globális tényezők. A felsorolásból viszont szinte minden alkalommal kimarad a térséggel a legközelebbi és hosszú történelmi kapcsolatot ápoló India. A felemelkedő nagyhatalom számára kihívást jelent a téma, mivel egyszerre szembesülnek bel- és külpolitikai dilemmákkal, kényes egyensúlyi helyzetet kell teremtenie a kormányzatnak.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×