eur:
401.3
usd:
366.98
bux:
74264.68
2024. október 12. szombat Miksa

A bal helyett a beteg jobb tüdejét műtötte meg

Betege tüdejének egészséges részét távolította el, majd megpróbálta elleplezni hibáját egy amerikai sebész, akinek orvosi engedélyét visszavonták a baki után.

A páciens tüdejének jobb oldalából távolított el egy darabot, pedig a balból kellett volna kivennie egy tumort Santusht Pererának. A sebész hibáját a New Jersey-i állami egészségügyi felügyelet leplezte le.

Az is kiderült, hogy Perera megpróbálta eltussolni a történteket. Miután rájött, hogy hibázott, azt mondta a betegnek: tüdeje jobb oldalában volt a daganat, sőt, még a leleteket is meghamisította.

A felügyelet szerint a sebész vétkes gondatlanságot követett el, így köteles 81 ezer dolláros büntetést fizetni és megtéríteni a vizsgálat folyamán felmerült költségeket.

Santusht Perera hat hónap múlva kérvényezheti orvosi engedélyének újbóli kiadását.

Címlapról ajánljuk

Markus Söder: itt a vége, pénzügyileg és kulturálisan is túlterheli Németországot a migráció

Egyes tantermekben már alig beszélnek németül, az emberek nem érzik igazán otthon magukat azokban a városrészekben, ahol élnek – figyelmeztetett a bajor CSU elnöke abban az interjúban, amelyet pártja kongresszusa előtt adott. Markus Söder szerint a migráció túl nagy terhet jelent Németország számára.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.14. hétfő, 18:00
Palócz Éva
a Kopint-Tárki vezérigazgatója
Harapófogóba került a felemelkedő nagyhatalom: ebből nehéz lesz kimászni

Harapófogóba került a felemelkedő nagyhatalom: ebből nehéz lesz kimászni

A közel-keleti konfliktusok esetében többnyire a hagyományos nagyhatalmak – az Egyesült Államok, Kína és Oroszország – nevei merülnek fel, mint potenciális rendteremtő, vagy az események alakulásában leginkább érdekelt globális tényezők. A felsorolásból viszont szinte minden alkalommal kimarad a térséggel a legközelebbi és hosszú történelmi kapcsolatot ápoló India. A felemelkedő nagyhatalom számára kihívást jelent a téma, mivel egyszerre szembesülnek bel- és külpolitikai dilemmákkal, kényes egyensúlyi helyzetet kell teremtenie a kormányzatnak.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×