eur:
401.3
usd:
366.98
bux:
74264.68
2024. október 12. szombat Miksa

Kémiailag kasztrálhatják a hatvannál is több gyereket molesztáló pedofilt

Hatvanként kislányt molesztált vasárnapi iskolai tanítói pályafutása alatt egy ausztrál férfi. Geoffrey Robert Dobbs, akit határozatlan időre zártak börtönbe, az elsők között lehet, akik büntetésük mérséklése érdekében kémiailag kasztráltatják magukat.

Áldozatainak száma száznál is több lehet, ám csak 62 esetben sikerült bizonyítani, hogy Geoffrey Robert Dobbs kislányokat molesztált. A férfit, aki három évtizeden át dolgozott vasárnapi iskolai tanítóként, és eközben erőszakoskodott a gyerekekkel, határozatlan időre csukták le.

A pedofil előtt megcsillant a szabadulás reménye, miután az ausztráliai Queensland államban elfogadták azt a törvényt, amelynek alapján a kémiai kasztrálást vállaló szexuális bűnözők büntetése enyhíthető.

A 2003-ban elítélt Dobbs volt ügyvédje szerint a férfi már akkor is felajánlotta, hogy aláveti magát a kezelésnek, mert azt remélte, viselkedése jó irányba változhat, és, hogy enyhébb büntetést szabnak ki rá.

"Ez a lehetőség akkor még nem volt adott, de szerintem jó kezdeményezés. Tudom, hogy Dobbs szerette volna megcsináltatni. Meg lennék lepve, ha nem ő lenne most az első jelentkező" - mondta Jim Coburn.

Queensland állam illetékes minisztere, Judy Spencer a néhány nappal ezelőtt törvénymódosítás kapcsán elhangzott kritikákra úgy reagált: a környékbelieket értesítenék, ha egy elítélt pedofil, aki kémiai kasztráción esett át, a közelükbe költözne.

Címlapról ajánljuk
Sós Csaba fontos részleteket árult el Kós Hubert és Milák Kristóf vb-szereplésével kapcsolatban

Sós Csaba fontos részleteket árult el Kós Hubert és Milák Kristóf vb-szereplésével kapcsolatban

20-25 fős magyar csapat indulhat a decemberi, budapesti rövid pályás úszó-világbajnokságon – mondta az InfoRádióban a válogatott szövetségi kapitánya. Sós Csaba azt is elárulta, hogy az olimpiai bajnok Kós Hubert hazajön-e az Egyesült Államokból, és ha igen, mely számokban tervezi az indulását, továbbá Milák Kristóf és Betlehem Dávid lehetőségeiről is beszélt a szakvezető.

Markus Söder: itt a vége, pénzügyileg és kulturálisan is túlterheli Németországot a migráció

Egyes tantermekben már alig beszélnek németül, az emberek nem érzik igazán otthon magukat azokban a városrészekben, ahol élnek – figyelmeztetett a bajor CSU elnöke abban az interjúban, amelyet pártja kongresszusa előtt adott. Markus Söder szerint a migráció túl nagy terhet jelent Németország számára.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.14. hétfő, 18:00
Palócz Éva
a Kopint-Tárki vezérigazgatója
Elkerülhetetlen az érdemi nyugdíjreform - Itt a javaslat

Elkerülhetetlen az érdemi nyugdíjreform - Itt a javaslat

Kezelhetnék-e az OECD nyugdíjreform-javaslatai a magyar nyugdíjrendszer legégetőbb gondjait? – ezt a kérdést vizsgáltam meg kétrészes cikksorozatom első részében részletesen kitérve arra, hogy a reformjavaslatok milyen következményekkel járhatnak, és hogy a nemzetközi szakértők az anyagukban milyen területek vizsgálatát mulasztották el, felvillantva az alternatív megoldásokat. Ebben az írásomban pedig az OECD által szükségesnek tartott kiegészítő intézkedéseket vizsgálom meg.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×