eur:
401.3
usd:
366.98
bux:
74264.68
2024. október 12. szombat Miksa

"Egy szendvics végezhet veled"

A terrorizmus témáját próbálja meglovagolni egy bejrúti gyorsétterem tulajdonosa: a vendéglőben az ételeket Kalasnyikovnak vagy B52-esnek hívják.

A Bejrút háború sújtotta külvárosában álló étteremben zene helyett fegyverropogás kíséretében ehetnek a vendégek. A "Nyulak és fegyverek" nevű hely éppen olyan, mint egy katonai őrhely: a falakról valódinak tűnő fegyverek és álcahálók lógnak, a pultot pedig különféle lőszerek "díszítik".

"Terrorizmussal vádolnak minket, miért ne árulnánk hát olyan ételeket, mint a 'terroristák kenyere'" - tette fel a kérdést az étterem tulajdonosa, Juszef Ibrahim, aki a libanoniak egyik kedvenc ételét, a nyárson sült csirkehúst például "rakétahajtású gránátnak" nevezte el.

A különleges étterem étlapján további érdekes fogások is szerepelnek, olyanok, mint a Kalasnyikov, a Dragunov, a Viper vagy a B52.

Bejrútban nemrég ismét fellángoltak a harcok: a kormánypártiak és a Hezbollah vezette erők ismét összecsaptak. Az emberek mégsem gondolják, hogy Juszef Ibrahim ízlésficamos, amiért úgy rendezte be éttermét, ahogy.

Az étterem mottója az: "Egy szendvics végezhet veled". Bár a tulajdonos ezzel el is riaszthatta volna a vendégeket, jó oka volt, hogy ezt a jelmondatot válassza.

"Meg akartam nevettetni az embereket, mielőtt feltehetnék azt a kérdést: miért pont a fegyverek. A legfontosabb, hogy nevetnek" - magyarázta Juszef Ibrahim, majd hozzátette: a nála kapható szendvics csak egyetlen módon ölheti meg a vendéget: hatalmas.

Címlapról ajánljuk

Kijött a sodrából a német kancellár, és magához ragadta a mikrofont

Ritkán látott jelenet zajlott le a német Bundestagban. Friedrich Merz, az ellenzéki konzervatív CDU elnöke azzal vádolta a kormányt, hogy korábbi ígérete ellenére nem szállít fegyvert Izraelnek. Ennek nyomán a kancellár, Olaf Scholz a krónikák szerint olyat tett tett, amire nemigen volt példa több mint három éve tartó hivatali idejében.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.14. hétfő, 18:00
Palócz Éva
a Kopint-Tárki vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×