eur:
387.41
usd:
357.73
bux:
68263.44
2024. május 23. csütörtök Dezső

A melltartójának köszönheti az életét

A melltartója segítségével menekült meg a németországi Alpokból egy amerikai asszony.

A nő hegymászás közben megsérült, miután hat métert zuhant egy gleccserszakadékba, eközben megsérült a válla, a feje és a bokája is. Ez után el is tévedt, és már három napja nem találta ki a hegyekből, amikor az időjárás is rosszra fordult.

A Kolorádóból érkezett 24 éves túrázó úgy döntött: azzal hívja fel magára a hegyi mentők figyelmét, hogy színes sportmelltartóját egy feltűnő helyre teszi. Az alsóneműt egy kötél segítségével leengedte a völgybe, egy nyitott sziklára, ahol a helikopterrel a környéken cirkáló mentők észre is vették.

A Münchentől nem messze, az osztrák határ közelében nagyjából 1500 méter magasan túrázó nőnél már csak egy kis víz és némi keksz volt, amikor rátalált egy mentőcsapat.

Az egyik helyi rendőr később elmondta: a nő eszének és rendkívül jó fizikai állapotának köszönheti az életét. A túrázó ápolásra szorul, de az orvosok szerint fel fog épülni.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.23. csütörtök, 18:00
Prőhle Gergely
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukacs Intézet programigazgatója
Kormányinfó: elmarasztalja az Európai Bíróság Magyarországot az EP-választások előtt

Kormányinfó: elmarasztalja az Európai Bíróság Magyarországot az EP-választások előtt

A kormány áttekintette a háborús helyzetet, amely szerintük Ukrajna számára kedvezőtlenül alakul, a sorozás pedig a kárpátaljai kisebbségre is kiterjedhet. Az Európai Unió Bíróságnál több magyar eljárás is zajlik, ezek közül a menekültügyi rendszer miatt hozott korábbi ítélet végrehajtása kapcsán újabb elmarasztaló döntésre számítanak, a kabinat arra számít, hogy napi pénzbírság kiszabásáról dönt majd a testület – ismertette Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki kormányinfón. A kormány legújabb döntéseit ismertető eseményt élőben közvetítjük.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×