eur:
401.3
usd:
366.98
bux:
74264.68
2024. október 12. szombat Miksa

Újabb tejfogakra bukkantak a borzalmak szigetén

Újabb tejfogakra bukkantak a nyomozók a Jersey szigetén található Haut de la Garenne nevelőintézetben. Nagy-Britannia legnagyobb gyermekbántalmazási ügyének eddig 40 gyanúsítottja van.

A helyi rendőrség bejelentette: további 21 fogat találtak Haut de la Garenne pincéjében. Az 1867-ben épült bentlakásos nevelőintézet föld alatti celláiból így már összesen 48 fogat hoztak fel a nyomozók.

A rendőrség szóvivője elmondta: bár még folyamatban vannak a vizsgálatok, valószínűsíthető, hogy kivétel nélkül mindegyik tejfog. Néhány darabot a szigeten vizsgálnak, de 26-ot már elküldtek az Egyesült Királyság nyomozóhatóságainak.

Haut de la Garenne-i Nagy-Britannia legnagyobb gyermekbántalmazási ügye. A hatóságok azt gyanítják, hogy több mint 100 embert bántalmaztak vagy öltek az intézet falai között.

A rendőrség az épületben 4 földalatti "büntetőszobára" bukkant bilincsekkel, vérfoltos káddal és több foggal együtt. A nyomozók szerint nagy valószínűség szerint a fogakat még az áldozatok halála előtt húzták ki.

A fogakon és az egyéb tárgyi bizonyítékokon kívül legalább 30 elszenesedett csontdarab is a felszínre került, az egyik cellában pedig ez olvasható egy fagerendán: "Évekig rossz voltam".

A rendőrségi vizsgálat februárban kezdődött, miután a nevelőintézet lezárt pincéjében egy gyerek koponyájának darabkájára bukkantak, ám erről később kiderült, hogy fadarab vagy kókuszhéj.

A nyomozás előrehaladtával egyre több ember vallotta be, hogy elkábították, megerőszakolták és megverték őket az intézetben. Legalább 40 gyanúsítottja van az egész Nagy-Britanniát sokkoló ügynek.

Címlapról ajánljuk

Kijött a sodrából a német kancellár, és magához ragadta a mikrofont

Ritkán látott jelenet zajlott le a német Bundestagban. Friedrich Merz, az ellenzéki konzervatív CDU elnöke azzal vádolta a kormányt, hogy korábbi ígérete ellenére nem szállít fegyvert Izraelnek. Ennek nyomán a kancellár, Olaf Scholz a krónikák szerint olyat tett tett, amire nemigen volt példa több mint három éve tartó hivatali idejében.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.14. hétfő, 18:00
Palócz Éva
a Kopint-Tárki vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×