eur:
401.3
usd:
366.98
bux:
74264.68
2024. október 12. szombat Miksa

Rokonok lakmároztak az élő kisfiú húsából

Megkínozta a gyermekeit és a húsukból evett egy cseh nő, aki nemrég beismerő vallomást tett a bíróságon. Az anya, Karla Mauerova, a Grál Mozgalom tagja azt állítja: már nem érti, hogyan történhetett ilyesmi.

"Borzalmas dolgok történtek, már látom, de nem értem, hogyan engedhettem meg" - mondta a 31 éves Karla Mauerova. A Brnóban élő nő azt állítja, hogy a Grál Mozgalom nevű, Csehországban engedéllyel működő vallási közösség egy másik tagja, Barbora Skrlova "átmosta az agyát", ezért hagyta kínozni a fiait.

Az egyik fiút, Ondrejt a rokonai, akik szintén a közösség tagjai, egy ketrecbe zárták, és időről időre hús- és bőrdarabokat darabokat vágtak ki a testéből, amelyeket nyersen megettek. A férfiak és nők szexuálisan is zaklatták a gyereket és öccsét, Jakubot, gyakran megkorbácsolták, megégették, vagy arra kényszerítették őket, hogy késekkel magukba vágjanak.

Egy szomszédnak köszönhető, hogy a fiúkat sikerült élve kimenteni a Grál Mozgalom brutális tagjainak karmai közül. A férfi egy kamerát szerelt a házba, hogy figyelhesse újszülött gyermekét, a kamera azonban - mielőtt sikerült volna beállítania - az épület pincéjében, a ketrecben raboskodó, meztelen Ondrejt mutatta.

A szomszéd hívta ki a rendőröket, akik megmentették a két fivért, és rátaláltak egy magát 13 éves lánynak kiadó nőre is, aki azt állította, hogy ő a fiúk fogadott testvére, és őt is megkínozták. Később kiderült, hogy a nő valójában a 34 éves Barbora Skrlova, a kínzók egyike.

A bíróság előtt a fiúk anyja elmondta: Ondrej és Jakub kínzását mobiltelefonra küldött szöveges üzenetekkel irányította a Grál Mozgalom vezetője, akit a tagok csak "Doktorként" ismernek. A gyerekek is szót kaptak a tárgyaláson, ahol elmesélték: sokszor az asztal lábához bilincselték őket, de volt, hogy napokig kellett a saját piszkukban állniuk, mert nem engedték ki őket a vécére.

Rabszolgákat tartott

A Grál Mozgalom az 1940-es években alakult az Abd-ru-shinnak is nevezett Oskar Ernst Bernhardt, a Az Igazság fényében: Grál-üzenet szerzőjének gondolatai nyomán. A szöveg Isten, a teremtés és az emberek közötti összefüggéseket és tényeket írja le.

A múlt hónapban a közösség egyik, cseh vezetőjéről kiderült: két évtizeden át szexrabszolgaként tartott fogva öt asszonyt.

A 74 éves Jiri Adam, akit ugyancsak a brnói rendőrök tartóztattak le, úgy bukott le, hogy egyik áldozatának végül sikerült megszöknie. A férfi azzal büszkélkedett, hogy a Grál Mozgalomnak világszerte 10 ezer követője van.

Címlapról ajánljuk

Kijött a sodrából a német kancellár, és magához ragadta a mikrofont

Ritkán látott jelenet zajlott le a német Bundestagban. Friedrich Merz, az ellenzéki konzervatív CDU elnöke azzal vádolta a kormányt, hogy korábbi ígérete ellenére nem szállít fegyvert Izraelnek. Ennek nyomán a kancellár, Olaf Scholz a krónikák szerint olyat tett tett, amire nemigen volt példa több mint három éve tartó hivatali idejében.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.14. hétfő, 18:00
Palócz Éva
a Kopint-Tárki vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×