eur:
385.18
usd:
354.45
bux:
68245.9
2024. május 21. kedd Konstantin

Nem emberi a hatodik partra vetett láb

Nem embertől származott az a sportcipőbe bújtatott láb, amelyet szerdán talált meg a Vancouverhez közeli Georgia-szorosnál. Ez volt a hatodik láb, amelyet a tenger a környéken partra sodort, az előbbiekkel ellentétben azonban egy állat lábszárcsontjáról van szó.

Az illetékes halottkémi hivatal jelentette be, hogy a sportcipőbe bújtatott emberi lábnak vélt maradványt valamilyen állat lábszárcsontjaként azonosították.

A rendőri szóvivő figyelmeztetet, hogy akárki eszelte ki ezt az otromba tréfát, komoly büntetésre számíthat, és elképesztőnek tartotta, hogy valaki ilyen érzéketlen legyen, mikor annyi eltűnt családtagja után kutató ember várja remegve, hogy vajon nem az ő hozzátartozójára bukkantak-e.

Az elmúlt egy év alatt összesen öt emberi láb vetődött partra egy néhány mérföldes kanadai partszakaszon belül. Az utolsót éppen hétfőn. A vizsgálatok eddig csupán azt tudták kideríteni, hogy a lábak mind más ember maradványai voltak, és feltehetőleg maguktól váltak le a régóta vízben hányódó testekről. Egy elmélet szerint a könnyű sportcipők miatt nem merültek el a végtagok, s lebegtek ki a partra.

A mindeddig megoldatlan rejtély - hogy honnan származtak a lábak, és tulajdonképpen mi is történt - azonban alaposan meglódította az emberek fantáziáját, és feldúlta a közvéleményt.

A legvalószínűbbnek egy óceánkutató elmélete látszik, aki úgy vélte, hogy talán egy Georgia-szoros közelében történt vízi baleset áldozatainak végtagjai sodródtak ki.

Az illetékes halottkém közölte, hogy folytatják az öt végtag vizsgálatát és a helyszíni nyomozást. Eddig három láb DNS-tesztje készült el, ám ez alapján sem sikerült azonosítani a maradványokat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×