Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Lenyelte a játékot: \"Már a halál kapujában volt\"

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Néhány órára kómába került egy ötéves brit kislány, aki kábítószernek minősülő anyagot tartalmazó játékgyöngyöket vett a szájába.

Az ötéves Molly Henderson és testvére az ajándékba kapott Bindeez nevű, gyöngyöket tartalmazó játékkal játszott, amikor a kislány néhány darabot a szájába vett és lenyelt.

A játék a gamma-hidroxi-butirát (GHB) nevű anyagot, egy erős kábítószert tartalmaz, ami miatt már több országból kivonták a forgalomból, és a készítő is azt javasolta a szülőknek, hogy vegyék el gyermeküktől a terméket.

A kislány pár perc múlva összeesett, ezért az édesanyja kórházba vitte. Molly Henderson az autóban már nem is lélegzett, és az orvosok hatalmas harcot vívtak, hogy megmentsék az életét.

A gyermek - ismeretlen okból - kómába esett, és néhány órán át az életéért küzdöttek a kórházban.

A kezeléseknek köszönhetően azonban hirtelen jobban lett, de ez a gyos javulás még az orvosokat is meglepte, valódi csodaként tekintenek rá.

"A halál kapujában volt. Már Molly temetésének szervezésén gondolkoztam. Amikor látod, hogy fekszik a gyermeked, csövek és monitorok veszik körül, a legrosszabbra gondolsz. Ezt soha többé nem akarom átélni" - mondta az édesanya, Melanie Henderson.

A GHB általában a nyugalom és béke érzését váltja ki, de fáradságot és a gátlások elvesztését is okozhatja.

 Legtöbbször szórakozni vágyó fiatalok szedik be, de nevezik randidrognak (date rap) is. Magas dózisban szédülést, a koordinációs képesség elvesztését, hányingert és hányást eredményezhet, emellett görcs és kóma is beállhat.

A Bindeez nevű, Kínában gyártott ausztrál játék nagy-britanniai forgalmazója bejelentette, hogy kivonta a káros anyagot tartalmazó játékot a forgalomból, míg a termék gyártója azt javasolta a játékot már megvásárolt szülőknek, hogy azonnal távolítsák el azt a gyerekek közeléből.