eur:
394.33
usd:
370.16
bux:
65125.52
2024. április 23. kedd Béla
Drónnal készített felvétel az M0-s autóút M1 és M7 autópályák közötti, kétszer három sávosra bővített szakaszáról az avatás napján, 2015. november 27-én.
Nyitókép: MTI/Ruzsa István

Ne megszokásból közlekedjen az M0-son!

2024. április 3-án és 4-én, azaz szerdán és csütörtök este 8 és reggel 5 óra között sávzárás lesz érvényben az M0-s autóúton a 8-as és a 14-es kilométer szelvények, vagyis Nagytétény és Diósd között. Ezen időszak alatt a gyorsforgalmi út felett található portálokon dolgoznak a szakemberek.

Április 3-án, szerdán az M0-s autóúton az M5-ös autópálya irányából az M1-es autópálya irányába a 14-es kilométer szelvényben este 8 órától másnap reggel 5 óráig dolgoznak a szakemberek Nagytétény térségében, ezalatt két sávon haladhat a forgalom.

Április 4-én, csütörtökön az M0-s autóúton az M5-ös autópálya irányából az M1-es autópálya irányába a 8-as kilométer szelvényben, este 8 órától másnap reggel 5 óráig dolgoznak a szakemberek Diósd térségében, ezalatt egy sávon haladhat a forgalom. Szintén csütörtökön az M0-s autóút másik oldalán az M1-es autópálya irányából az M5-ös autópálya irányába tartó oldalon a 8-as kilométer szelvényekben dolgoznak majd a szakemberek, akkor is este 8 és reggel 5 óra között. A munkálatok ideje alatt itt is egy sávon haladhat a forgalom – tájékoztatott a Magyar Közút.

A munkavégzésekre és korlátozásokra a szakemberek előjelző táblákon és változtatható jelzésképű digitális táblákon hívják fel a közlekedők figyelmét.

A munkaterületek térségében 80 km/órás sebességkorlátozás lesz érvényben.

A közlekedőknek ajánlott még indulás előtt tájékozódniuk a korlátozáshoz, munkavégzéshez kapcsolódó aktuális forgalmi helyzetről a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálatánál, a www.utinform.hu weboldalon, de érdemes navigációs, közösségi autós alkalmazást is használniuk, hogy az optimális útvonalukat megtervezhessék.

Címlapról ajánljuk
Mostantól rendkívüli helyzetet hirdethetnek a felvidéki medvetámadások miatt

Mostantól rendkívüli helyzetet hirdethetnek a felvidéki medvetámadások miatt

Jóváhagyta a szlovák kormány a problematikus medvék likvidálásáról szóló törvényjavaslatot, de ez nem tartóztatja fel a ragadozókat. Tavaly összesen 14, idén az eddigi négy hónap alatt már több mint tíz alkalommal támadt emberre a barnamedve északi szomszédunknál. Az elmúlt napokban két újabb medvetámadást regisztráltak Szlovákiában. Legutóbb vasárnap, amikor egy önkéntes tűzoltót harapott lábon a vadállat.

Az iszlamizmus „tiktokizálódásától” óv a német alkotmányvédelmi hivatal

A fiatal muszlimok radikalizálódásának veszélyére figyelmeztetett a brandenburgi alkotmányvédelmi hivatal. A hatóság szerint ennek eszköze, különösen a közel-keleti konfliktus óta, a TikTok közösségi platform. A hivatal hangsúlyozta, hogy mindenekelőtt a szalafista influenszerek használják a platform gyors ütemben növekvő "hatókörét".
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Hetek óta tartó esés után emelkedtek hétfőn a tőzsdék

Hetek óta tartó esés után emelkedtek hétfőn a tőzsdék

Eseménydús hét előtt állnak a tőzsdék, a befektetők továbbra is kiemelten figyelik az elmúlt hetek kereskedési hangulatát meghatározó közel-keleti eseményeket, de emellett egy másik nagy sztorihoz, a vártnál tartósan magasabbnak bizonyuló amerikai inflációhoz is új muníciót kapunk, ugyanis érkezik majd a Fed kedvenc inflációs mutatója. Mindeközben egyedi részvények szintjén is jelentősebb mozgások várhatók, hiszen a héten beindul a gyorsjelentési dömping az olyan nagy tech vállalatok vezetésével, mint a Microsoft, az Alphabet (Google), és a Meta Platforms. A piac közben igyekszik korrigálni az elmúlt időszakban látott esés után, Európában is feljebb kerültek a vezető indexek, és az USA is emelkedéssel próbálkozik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×