eur:
390.63
usd:
364.67
bux:
68281.3
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti
Toroczkai László, a Mi Hazánk Mozgalom elnöke beszédet mond a bejegyzés alatt álló szervezet rendezvényén a Városligetben 2018. augusztus 20-án.
Nyitókép: Illyés Tibor

Közvetlen államfőválasztás - Beadta a Mi Hazánk az alkotmánymódosítási javaslatot

Nincs egyedül álláspontjával a Mi Hazánk az ellenzék padsoraiban.

A Mi Hazánk Alaptörvény-módosítást adott be a közvetlen köztársaságielnök-választás érdekében - közölte a párt szombaton.

"Pártkatonák kinevezése helyett választott köztársasági elnökre van szükség Magyarországon. A Mi Hazánk szerint egy közvetlen választott köztársasági elnök nagyobb konszenzust lenne képes teremteni, és jobban tudná képviselni a magyar emberek akaratát, így Alaptörvény-módosítás beadásával kezdeményezzük a nép általi államfőválasztást" - áll a párt frakciója által kiadott közlésben.

Korábban a Demokratikus Koalíció és a Momentum is e mellett kardoskodott, a többi párt részt vesz a parlament általi államfő-választási folyamatban, igaz, a Párbeszéd csak úgy állított jelöltet, ha azt - Kaltenbach Jenőt - sikerül a nép általi folyamatban államfővé választani. Erről bővebben itt írtunk.

Novák Katalin egy héttel ezelőtti államfői lemondása a kegyelmi ügy miatt állt elő; a bicskei gyermekotthon igazgatóhelyettesének adott köztársasági elnöki kegyelmet Balog Zoltán vezető református püspök tanácsára. Az igazgatóhelyettes pedofília-bűncselekményben volt elítélt bűnsegéd.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×