eur:
389.69
usd:
363.58
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Új mentőautók az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) Markó utcai központja előtt 2023. március 27-én. Tovább folytatódik a mentőszolgálat 2010-ben megkezdett korszerűsítése, most újabb 33 mentőautó beszerzésére nyílt lehetőség 1,5 milliárd forint értékben - jelentette be a Belügyminisztérium egészségügyi államtitkára a helyszínen tartott sajtótájékoztatón.
Nyitókép: Balogh Zoltán

Van település, ahol évek óta nem járt mentő – itt a lista

Gagyapáti a rekorder, de van, ahová az elmúlt tíz évben csak egyszer kellett mentőt hívni.

Meglepő posztot tettek közzé a mentők a Facebook-oldalukon. Az Országos Mentőszolgálat munkatársai az elmúlt négy évben Magyarország minden településére kaptak riasztást, de vannak települések, ahol évek óta nem jártak, noha évente több mint 40 millió kilométert tesznek meg a mentőautók.

Az nem meglepő, hogy a legtöbb eset Budapesten és a nagyvárosokban történik, de Gagyapátiba legutóbb 2019-ben hívtak mentőt, míg 2021 tavasza óta Keresztétén és Nemesmedvesen sem szorult senki mentőellátásra. Legritkább azonban a hegyhátszentmártoni szirénaszó, hiszen 2021-ben is csak egyetlen egyszer volt ott szükség mentőre, ám előtte hat éven keresztül nem járt arra mentőegység.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×