eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Az európai uniós szankciókról szóló nemzeti konzultáció kérdőíveit kézbesíti egy postás Budapesten 2022. október 14-én.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Elárulta Dömötör Csaba, miről fog szólni az újabb nemzeti konzultáció

Szerinte azért van rá szükség, mert sok a vita Brüsszellel.

A kormány szerdán arról döntött, hogy nemzeti konzultációt indít, mert sok olyan vitája van - alapvetően a brüsszeli intézményekkel -, amely befolyásolja Magyarország gazdaságát és biztonságát, végső soron pedig azt, hogy a saját kezünkben tudjuk-e tartani a jövőről szóló döntéseket - mondta a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára szombaton a Facebookon megosztott videójában.

Dömötör Csaba azt mondta: a kérdések egy része Magyarország biztonságával kapcsolatos.

"Nagy a nyomás rajtunk, hogy adjunk több pénzt az orosz-ukrán háborúra, ez nem éppen a béke irányába mutat" - fogalmazott.

Hozzátette, emellett azt is el akarják érni, hogy a kormány fogadja el az új migrációs csomagot, ami nemcsak a migránsok szétosztásáról szólna, hanem arról is, hogy még a menekültkérelmek elbírálása előtt be kellene fogadnunk a bevándorlókat, annak minden következményével.

"Nem lehet eltúlozni ennek jelentőségét, ha tudjuk, Európában újabb terrortámadások történtek, és most már lövöldöznek is a déli határunknál" - hangsúlyozta Dömötör Csaba.

Úgy folytatta, hogy a kérdések egy másik csoportja gazdasági természetű. A kormánynak az az álláspontja, hogy a válság alatt ne a családok viseljék a terheket. Az extraprofitot felhalmozó vállalatoknak pedig ki kell venniük a részüket a teherviselésből - tette hozzá.

"Ennek ellenére Brüsszelből azt akarják elérni, hogy töröljük el a rezsitámogatást, a kamatstopot és az extraprofitadót is. Mi ezt nem akarjuk, mert óriási pluszkiadást jelentene a családoknak" - emelte ki az államtitkár.

Dömötör Csaba elmondta azt is, arról is várják majd a véleményeket, hogy Brüsszelből úgy kérnek a kormánytól plusz pénzbefizetést, hogy közben a Magyarországnak járó pénzeket nem adták oda.

A kérdéseket a következő napokban részletesen is bemutatják - mondta a politikus.

Címlapról ajánljuk
Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Christian Lindner pénzügyminiszter a közelmúltban kifogásolta a németek munkához való viszonyát, szerinte mentalitásváltásra van szükség. Egy tanulmány szerint ugyanakkor soha ennyit nem dolgoztak a németek, mint a múlt évben. Sőt a politika közreműködésével lehetne még ennél többet is. Most akkor mi az igazság?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×