eur:
380.24
usd:
351.17
bux:
58509.85
2023. december 4. hétfő Barbara, Borbála
Nyitókép: Facebook/Gödöllöi Kisvasút

Segélykiáltás Gödöllőről – új otthont keres a kisvasút

Hétfőn végleg bezár a gödöllői erdei kisvasút.

"Szomorú és fájó hírt kell közölnünk. A Gödöllői Erdei Vasút Október 2-ával végleg megszűnik! Helyzet előtt mi magunk is csalódva, értetlenül állunk" – áll a Gödöllői Kisvasút Facebook-oldalán.

A posztból kiderül, hogy hat év alatt építették ki a már sokakat vonzó turisztikai attrakciót, 2017-ben a Gödöllői Erdészeti Arborétumot kezelő Pilis Parkerdő Zrt.-vel együttműködve kezdték el a munkálatokat.

"A kisvasút létrejöttének célja az egyesületünk által összegyűjtött műszaki történeti emlékek gyűjteményének méltó helyre való elhelyezése és bemutatása mellett a térség és az arborétum turisztikai felfuttatása is célkitűzés volt. Ennek sikerét az elmúlt évek drasztikus látogatószám növekedése is mutatja" – írják a szervezők, és közlik, új kezelője van az arborétumnak, és más koncepció szerint hasznosítaná a területet, amibe a kisvasút nem illik bele.

A kisvasút működtetői megpróbálják megmenteni a projektet, ezért olyan jelentkezőket várnak, akiknek legalább egy kilométer hosszú és 2,5 méter széles egybefüggő erdős területtel rendelkeznek és a turizmus fejlesztésben látják a jövőt.

Címlapról ajánljuk
Ha Venezuela támad: képtelenek vagyunk katonailag megvédeni magunkat
Újabb háború

Ha Venezuela támad: "képtelenek vagyunk katonailag megvédeni magunkat"

A venezuelai népszavazás résztvevőinek 95 százaléka támogatta, hogy annektálják a szomszédos Guyana területének Magyarországnál is nagyobb részét. Maduro elnök szerint az egykori brit gyarmat – a bírósági döntések ellenére – jogtalanul jutott hozzá ehhez a földhöz. Szvetnik Endre kérdezte Orin Gordon guyanai újságírót, hogyan fogadják azt, ha a szomszéd megtámadja őket.

Nagy Márton: egyszerre lehet egyensúly és növekedés, ez most a cél

Rengeteg kérdést kell tisztázni, de az év végéig le szeretnénk zárni az adásvétel aláírását. A következő hetekben felszáll a füst – mondta az Budapest Airport küszöbön álló megvásárlásáról Nagy Márton az InfoRádió Aréna című műsorában. A gazdaságfejlesztési miniszter beszélt az inflációs várakozásokról, a fogyasztás fellendüléséről, a növekedési kilátásokról és az uniós pénzek nélküli működésről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.12.05. kedd, 18:00
Kunhalmi Ágnes
a Magyar Szocialista Párt társelnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×