eur:
379.55
usd:
351.52
bux:
58432.29
2023. december 6. szerda Miklós
Nyitókép: Facebook/Gödöllöi Kisvasút

Segélykiáltás Gödöllőről – új otthont keres a kisvasút

Hétfőn végleg bezár a gödöllői erdei kisvasút.

"Szomorú és fájó hírt kell közölnünk. A Gödöllői Erdei Vasút Október 2-ával végleg megszűnik! Helyzet előtt mi magunk is csalódva, értetlenül állunk" – áll a Gödöllői Kisvasút Facebook-oldalán.

A posztból kiderül, hogy hat év alatt építették ki a már sokakat vonzó turisztikai attrakciót, 2017-ben a Gödöllői Erdészeti Arborétumot kezelő Pilis Parkerdő Zrt.-vel együttműködve kezdték el a munkálatokat.

"A kisvasút létrejöttének célja az egyesületünk által összegyűjtött műszaki történeti emlékek gyűjteményének méltó helyre való elhelyezése és bemutatása mellett a térség és az arborétum turisztikai felfuttatása is célkitűzés volt. Ennek sikerét az elmúlt évek drasztikus látogatószám növekedése is mutatja" – írják a szervezők, és közlik, új kezelője van az arborétumnak, és más koncepció szerint hasznosítaná a területet, amibe a kisvasút nem illik bele.

A kisvasút működtetői megpróbálják megmenteni a projektet, ezért olyan jelentkezőket várnak, akiknek legalább egy kilométer hosszú és 2,5 méter széles egybefüggő erdős területtel rendelkeznek és a turizmus fejlesztésben látják a jövőt.

Címlapról ajánljuk
Hornung Ágnes képviselő lett, ezzel megdőlt egy parlamenti rekord

Elemzés
Hornung Ágnes képviselő lett, ezzel megdőlt egy parlamenti rekord

Kiadta Hornung Ágnesnek, a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkárának a novemberben elhunyt Turi-Kovács Béla országgyűlési képviselői mandátumát a Nemzeti Választási Bizottság. Herczeg Sándor politológus segítségével megnéztük, hogyan alakult a nők képviselete az Országgyűlésben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.12.06. szerda, 18:00
Stumpf István
egyetemi tanár, a Bibó Szakkollégium és a Századvég Alapítvány alapító igazgatója, korábbi alkotmánybíró és kancelláriaminiszter
Nagy Márton nagy feladatot kapott

Nagy Márton nagy feladatot kapott

Nagyon érdekes döntéseket rejtett el a kormány a kedden késő este megjelent határozatában, amivel a kormány ügyrendjéről szóló határozatát módosítja. Ennek lényege, hogy némiképp változik a kormányzati döntéselőkészítés: a Gazdasági Kabinet hatásköre kiszélesedik és december 7-étől Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter fogja vezetni Varga Mihály pénzügyminiszter helyett. Varga Mihály viszont kapott egy új eszközt a kezébe.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×