eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: Facebook/Gödöllöi Kisvasút

Segélykiáltás Gödöllőről – új otthont keres a kisvasút

Hétfőn végleg bezár a gödöllői erdei kisvasút.

"Szomorú és fájó hírt kell közölnünk. A Gödöllői Erdei Vasút Október 2-ával végleg megszűnik! Helyzet előtt mi magunk is csalódva, értetlenül állunk" – áll a Gödöllői Kisvasút Facebook-oldalán.

A posztból kiderül, hogy hat év alatt építették ki a már sokakat vonzó turisztikai attrakciót, 2017-ben a Gödöllői Erdészeti Arborétumot kezelő Pilis Parkerdő Zrt.-vel együttműködve kezdték el a munkálatokat.

"A kisvasút létrejöttének célja az egyesületünk által összegyűjtött műszaki történeti emlékek gyűjteményének méltó helyre való elhelyezése és bemutatása mellett a térség és az arborétum turisztikai felfuttatása is célkitűzés volt. Ennek sikerét az elmúlt évek drasztikus látogatószám növekedése is mutatja" – írják a szervezők, és közlik, új kezelője van az arborétumnak, és más koncepció szerint hasznosítaná a területet, amibe a kisvasút nem illik bele.

A kisvasút működtetői megpróbálják megmenteni a projektet, ezért olyan jelentkezőket várnak, akiknek legalább egy kilométer hosszú és 2,5 méter széles egybefüggő erdős területtel rendelkeznek és a turizmus fejlesztésben látják a jövőt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×