eur:
396.36
usd:
370.72
bux:
70378.92
2024. június 23. vasárnap Zoltán
A polgárőrségnél nyári feladatokat ellátó ifjú rendészeti hallgatók (k, távolban) bemutatón vesznek részt a Dunai Vízirendészet Budapesti Rendőrőrs melletti Duna-szakaszon 2020. augusztus 5-én.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Elszabadult egy gyerekekkel teli hajó a Dunán

A rendőrség és a közterület-felügyelet közös vízi járőrei léptek közbe.

Az egyik evezős tábor gályája sodródott minap a Dunán, a fedélzetén 14 gyerekkel és két felnőttel – számolt be a Óbuda-Békásmegyer Közterület-Felügyelet a közösségi oldalán.

Mint az a bejegyzésben olvasható, a rendőrség és a közterület-felügyelet közös vízi járőrei rendszeresen figyelemmel kísérik a Duna III. kerületi szakaszán az evezősöket. Így történt ez pénteken is, amikor az egyik evezős tábor gályája a fedélzetén 14 gyermekkel és két felnőttel sodródott a Duna közepén.

A járőrök azonnal a segítségükre siettek és kivontatták a gályát ahhoz a kikötőhöz, ahonnan elindult. Itt végül biztonságba helyezték a hajót és az utasokat. A gyors mentésnek köszönhetően a gyermekek közt nem tört ki pánik. A hajóval szabályosan közlekedtek, betartva a biztonsági előírásokat. A gyermekek mentőmellényt is viseltek.

A hajókapitány elmondása szerint ismeretlen okból leállt a motor, amit nem tudott újraindítani, így irányíthatatlanná vált a jármű. Személyi sérülés nem történt – zárul a poszt.

Címlapról ajánljuk
Magyarország a mérkőzés utolsó lövésével győzött

Magyarország a mérkőzés utolsó lövésével győzött

Magyarország és Skócia labdarúgó-válogatottja találkozik az Eb A-csoportjának harmadik fordulójában. Csak annak a csapatnak maradnak életben a továbbjutási reményei, amelyik győz. A csoport második mérlkőzésén, Frankfurtban, a házigazda német legénység a svájciakkal játszik.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.24. hétfő, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanár
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×