eur:
389.55
usd:
363.44
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Nyitókép: Facebook/Főmterv Zrt.

A semmibe vezet a legújabb magyar autópálya

Befejeződött az M6-os autópálya épírése az országhatárig, de a folytatása egyelőre hiányzik.

A Főmterv Zrt. a Facebookon osztotta meg, hogy befejeződött az M6-os autópálya építése. "Így ér véget az M6-os a horvát határon. A túloldalon A5-ös a neve. Pélmonostorig megépült, a hiányzó 4,5 kilométer is elkészül odaát, reméljük, hamar!" – áll a posztban.

A befejező szakasz alapkövét 2021-ben tették le; a beruházás 88 milliárd forintba került.

A Telex emlékeztet: a hivatalos átadás időpontja pedig 2024. január 14. Hogy a horvátországi folytatás mikor lesz kész, azt egyelőre nem tudni. A portál a horvát oldalon is érdeklődött, ám nem kapott választ, de legalább egy évig nem lesz folytatása az M6-osnak. A tervek szerint tavaly írta volna ki rá a horvát kormány a kivitelezési tendert, aztán ennek időpontja idénre csúszott, és egyelőre nem tudni, mikor lesz.

Az út a jövőben a Balti-tengertől az Adriáig (Ploče városáig) tartó folyosó része lesz majd: az M6-os horvát folytatása az A5-ös autópálya, a bosnyák rész pedig Zenicán és Szarajevón keresztül halad majd, de hogy ez mikor valósul meg, még nem tudni. Ha az egész folyosó elkészül, 170 kilométerrel rövidebb lesz az út Dubrovnikig Magyarország felől.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×