eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
A svéd légierő Black Hawk UH-60 típusú helikoptere felszállás közben a helikopter harcászati oktatói kiképzés sajtónyilvános napján a Magyar Honvédség pápai bázisrepülőterén 2022. október 18-án.
Nyitókép: MTI/Krizsán Csaba

Érdekes magyarázat az ukránnak vélt győri helikopterekről

Fotók készültek azokról a helikopterekről, amelyek a győri repülőtéren várakoztak. A sajtó egy része azt vélelmezte, hogy ezeket Ukrajnának szánták. A repülőtér magyarázatot ad.

Egy időjárási kamera rögzített a péri reptéren még februárban három helikoptert, melyekről azt feltételezik, hogy Magyarországon át Ukrajnába küldtek - írta az Átlátszó alapján a hvg.hu.

A Kisalföld megkérdezte a repülőtér ügyvezető igazgatóját, aki azt mondta, nem láttak a gépeken harci felfestést, katonákat. Úgy fogalmazott a lapnak: "Ezek civil gépek voltak, civil lajstromszámmal és pilótákkal. Mi egy nyílt repülőtér vagyunk, kötelesek vagyunk engedni, hogy leszálljon aki erre engedélyt kér. Megtankolták ezeket a helikoptereket. Nem foglalkoztunk velük, mert EU-n belülről érkeztek és EU-n belülre távoztak".

Állítólag a tankolásért is egy civil cég fizetett.

A honvédelmi minisztérium közleményt adott ki, amely szerint "Magyarországról, vagy az ország légteréből Ukrajnába semmilyen, a háború eszkalációját növelő szállítmányt nem engedtünk át a háború kitörése óta”.

Fotónk illusztráció, Pápán készült.

Címlapról ajánljuk
Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

A koronavírus-járvány utóhatásaként sokkal kevesebben járnak szűrővizsgálatokra, mint a pandémia előtt, ezért átfogó kampányra lenne szükség, hiszen a népbetegségek megelőzhetők - mondta az InfoRádióban az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója. Polgár Csaba professzor kardiológus és gyermekgyógyász kollégáival együtt több vidéki fórumon tart előadást erről.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×