eur:
389.72
usd:
362.19
bux:
0
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett
Kovács Gergely, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) elnöke (k) a párt eredményváró rendezvényén a Teleki Blanka utcai irodájuk előtt az EP-választás napján, 2019. május 26-án. Tőle jobbra Döme Zsuzsanna, a párt EP-listavezetője.
Nyitókép: MTI/Mónus Márton

Milliós problémák a Savköpő Menyét Alapítvány háza táján

Pártokat és pártalapítványokat ellenőrzött az Állami Számvevőszék, és talált is hibákat.

A Magyar Kétfarkú Kutyapárt és az általa létrehozott Savköpő Menyét Alapítványnál komoly hiányosságokat tárt fel a számvevőszék - közölte az InfoRádióval az ÁSZ kommunikációs és protokollfőosztályának vezetője.

"Amellett, hogy a párt pénzügyi kimutatásai nem feleltek meg teljes egészében a jogszabályi előírásoknak, illetve a működéshez a forrásokat, támogatásokat nem szabályszerűen használta fel, azt is megállapította a számvevőszék, hogy az általa létrehozott alapítványtól jogszerűtlenül fogadott el vagyoni hozzájárulást. Ugyanez a tétel az alapítvány ellenőrzésekor is megállapítást nyert. Az ily módon érintett 5 613 424 forint vagyoni hozzájárulásra vonatkozólag a törvény előírja, hogy az ilyen támogatást a párt köteles a központi költségvetésnek befizetni, továbbá a párt költségvetési támogatását ezzel az összeggel csökkenteni kell" - részletezte.

Az MKKP a honlapján vitatja a számvevőszéki megállapításokat, rámutatva, hogy

a probléma valójában a pártra és pártalapítványra bontott, mesterkélt támogatási rendszer, amit éppen az állam erőltetett rá a pártokra.

A KDNP-nél sem volt rendben minden.

"Esetében három területen fogalmazott meg javaslatot, míg a Barankovics István Alapítványnál kisebb, de mindenképpen intézkedést igénylő megállapításokat tett."

A Fidesz és a Polgári Magyarországért Alapítvány, illetve a Momentum Mozgalom és az Indítsuk Be Magyarországot! Alapítvány ellenőrzése során az ÁSZ csak kisebb, jellemzően adminisztratív hibákat talált.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 6. 08:10
2024. május 6. 07:57
×
×
×
×