eur:
388.97
usd:
363.39
bux:
68177.52
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Összeroncsolódott motorkerékpárok mellett helyszínel egy rendőr az 51-es főút 140-es kilométerénél, Dusnok közelében 2020. október 23-án, miután egy autó összeütközött a két motorkerékpárral. A két motoros a helyszínen meghalt.
Nyitókép: MTI/Donka Ferenc

Motorosbarát szalagkorlátokat telepítenek

Évente 1200-1300 motorosbaleset történik, amelyek közül 50-60 halálos kimenetelű. A legtöbb bajt az okozza, amikor a motoros becsúszik a szalagkorlát alá.

Baranya megyében a 66-os főút Mánfa térségi szakaszán már felkerültek a vezetőkorlátok mellé a motoros-alácsúszásgátló elemek és hamarosan a Pécs-Abaliget összekötőút 11 szakaszára, valamint Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a Trizs és Aggtelek közötti mellékútra is kihelyezik az eszközöket.

A motorosbarát szalagkorlátokat olyan útszakaszokra tervezték, ahol a táj és az utak vonalvezetése is csábító a motorosok számára, akik azonban sokszor a megengedettnél nagyobb sebességgel közlekednek. A statisztikák szerint országosan évente 1200-1300 motoros baleset történik, ennek mintegy 5 százaléka, 50-60 halálos kimenetelű. A halálos balesetek leggyakrabban útkanyarulatokban, pályaelhagyás miatt történnek - olvasható a közleményben.

Az országban nem ezek az első ilyen szalagkorlátok, Pest megyében a 3-as főúton a mogyoródi csomópont térségében, Zalában a 76-os főút két szakaszán és a Komárom-Esztergom megyei Bajna és Héreg közötti mellékút egy ívében is található ilyen. Utóbbi helyszínen további jelek segítik a motorosokat, az egyik ívnél speciális útburkolati jelek és neonsárga hátterű figyelmeztető jelzőtáblák kerültek ki, zöld vonallal kijelölték az optimális ívet a motorosoknak, az ellenkező irányú forgalmi sávok közötti távolság tartása érdekében fehér színű új útburkolati jeleket festettek fel a szakemberek.

(Címképünk illusztráció)

Címlapról ajánljuk

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Rángatják a tőzsdéket

Rángatják a tőzsdéket

A reggeli órákban Ázsiában többnyire pozitív hangulat jellemezte a kereskedést, ezt követően pedig Európában vegyes hangulatban indult a kereskedés. Ami a gazdasági eseményeket illeti, idehaza a külkereskedelmi adat második becslése érkezett, Amerikában pedig a gyáripari megrendelések és elbocsátások alakulására lesz érdemes figyelni. Emellett pedig a zárás után érkezik az Apple első negyedéves gyorsjelentése is.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×