eur:
386.94
usd:
356.74
bux:
66248.59
2024. február 22. csütörtök Gerzson
Szavazógép az Országház felújított alsóházi üléstermében 2014. június 2-án.
Nyitókép: MTI/Beliczay László

Két ellenzéki politikus is bíróság elé kerülhet

Két ellenzéki politikus mentelmi jogának felfüggesztését kéri a parlament mentelmi bizottsága. A DK-s Hegedűs Andreáét és a momentumos Fekete-Győr Andrásét.

Hegedűs Andrea országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztését rágalmazás, Fekete-Győr Andrásét hivatalos személy elleni erőszak ügyében kérte a parlament illetékes testülete az Országgyűléstől.

A DK-s Hegedűs Andrea egy miskolci sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy a városi nyomdában készültek a Fidesz 2019-es kampányanyagai, és ezzel két embert megrágalmazott volna.

Fekete-Győr András esetében 2018-ig kell visszanyúlni, akkor még a Momentum elnökeként füstgránáttal dobta meg a rendőröket egy tüntetésen.

A parlament szeptember 26-án dönthet a mentelmi joguk felfüggesztéséről. Kiadatásuk esetén bíróság elé kerülhet az ügyük.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.02.22. csütörtök, 18:00
Schiffer András
ügyvéd, volt országgyűlési képviselő
Vészesen fogynak az ukrán tartalékok, patthelyzetben az EU az ukrán utánpótlásokkal kapcsolatban – Ukrajnai háborús híreink csütörtökön

Vészesen fogynak az ukrán tartalékok, patthelyzetben az EU az ukrán utánpótlásokkal kapcsolatban – Ukrajnai háborús híreink csütörtökön

A nyugati szövetségesek a háború eleje óta nem képesek megfelelően ellátni Ukrajnát a megígért mennyiségű fegyverrel, ez pedig egyre kritikusabb helyzetet teremt a frontvonalakon – írja az orosz állami TASZSZ. Az uniós nagykövetek szerdai megbeszélésén patthelyzet alakult ki az Európai Békekeret (EPF) további 5 milliárd euróval történő kiegészítéséről és egy Ukrajnának külön erre a célra szánt ugyanekkora alap létrehozásáról. A „francia-német blokád” egyelőre megbénította az egyeztetéseket. Németország nyitott a kompromisszumra, rugalmasságot javasolva, hogy az Ukrajnának nyújtott kétoldalú adományait részben beszámítsák az EPF-alaphoz való hozzájárulásokba. Franciaország viszont kitart amellett, hogy az európai fegyvergyártóktól vásároljanak új eszközöket a tagállamok – derül ki a Politico beszámolójából. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×