eur:
392.28
usd:
366.98
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Itt a legfrissebb előrejelzés: érkezik a meleg-nedves szállítószalag

Főként nyugatra hoz zivatarokat, "jóval kisebb valószínűséggel a Duna vonalának környezetébe". Ezzel együtt a főváros térségében is első fokú figyelmeztetés van érvényben.

A fölöttünk levő anticiklonális örvény kelet felé halad, és egyre inkább a közelünkben levő frontrendszer, illetve az annak előterében húzódó meleg-nedves szállítószalag lesz időjárásunkra hatással - írta Facebook-oldalán az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Jönnek a zivatarok

Délután nyugat felől növekedni kezd a zivatarok kialakulási valószínűsége: este, éjszaka nagyobb eséllyel a Dunántúl nyugati és középső részén,

jóval kisebb valószínűséggel a Duna vonalának környezetében fordulhatnak elő

Ezzel együtt, a szervezet első fokú, sárga figyelmeztetést tart érvényben a főváros térségére is. Azt írják: az elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat.

A Dunántúl egyes térségeiben, az Alpokalján, a Balaton-felvidéken és a Mecsek társágében már első fokú riasztást is kiadtak a várható zivatarok miatt.

Vasárnap napközben már a Dunától keletre is valamelyest növekszik a zivatarhajlam (legkevésbé a keleti tájakon) - összességében szórványos jelleggel (azaz nem nagy területi lefedettséggel) lehet számítani konvektív gócokra. Az erősebb cellákat intenzív csapadék (> 10-20 mm), viharos széllökés (ált. 60-80 km/h) és jégeső (ált. 1-2 cm-t nem meghaladó átmérő) kísérheti.

Ma az Alföldön még nagyobb területen is 25 fok körül alakulhat a napi középhőmérséklet, de vasárnapra ott is megszűnik a hőség.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×