eur:
392.95
usd:
367.92
bux:
67150.97
2024. április 26. péntek Ervin
Shards of car glass on the asphalt road.
Nyitókép: Berezko/Getty Images

Videón, ahogy beszáll egy autós a Magyar Közút ütközéselnyelő dobozába

Az M6-os fővároshoz közeli szakaszán, a belső sávban végeztek szemétszedési munkákat, amikor megtörtént a baj.

A Magyar Közút szigetszentmiklósi mérnöksége az M6-os fővároshoz közeli szakaszán, a belső sávban végzett mozgó terelés mellett szemétszedési munkákat az elválasztósávban.

Mint az a társaság Instagram-oldalán olvasható, a munkaterület előtt két lépésben 80-as, illetve 60-as sebességkorlátozást vezettek be, erre külön előjelző autók hívták fel a figyelmet, útszűkületre, sávelfogyásra figyelmeztető táblák is kint voltak, illetve a dolgozókat védő energiaelnyelő modulon is minden villogót használtak a szakemberek, valamint egy új digitális, távolról is jól látható kijelző is működött a gépen, illetve még korábban az autópálya felett található digitális táblán is előre jelezték a munkavégzést.

Egy jól belátható, egyenes szakaszról van szó, sokan ezért időben besoroltak, de néhányan az utolsó pillanatban kerülték ki a Magyar Közút járműveit. Az egyik kisteherautó is ugyanezt a manővert hajtotta végre, a mögötte lévő autónak viszont már nem volt esélye és belecsapódott az energiaelnyelőbe. Ezt a gépre telepített kamera „premier plánban” rögzítette.

Viszont az eszköz ellátta feladatát, nem sérült meg senki, sem a táraság kollégái, sem a balesetező járműben utazók – hívják föl a figyelmet hozzátéve, bár az energiaelnyelő így mehet a roncstelepre, és a teherautó digitális kijelzője is megsérült.

A Magyar Közút kéri a közlekedőket, hogy figyeljétek az előjelzéseket, a forgalmat, a környezetet, hogy ilyen esetek ne fordulhassanak elő.

Végül két „érdekességet” is megjegyeznek:

  • A 60-as sebességkorlátozásnál inkább 80-100 körüli tempóval mentek el a munkaterületnél az autók.
  • Havonta átlagosan 2 energiaelnyelőt törnek össze autósok.
Címlapról ajánljuk
Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

A pénzügyi szektor sokkal jobban fel van készülve a különféle kibertámadásokra, mint az egészségügyi szolgáltatók – mondta az InfoRádióban Palicz Tamás egészségügyi kiberbiztonsági szakértő. Arról is beszélt, hogy az utóbbi időben előfordult, hogy bizonyos támadások után teljesen újra kellett szervezni egy-egy kórház vagy egyes estekben egy teljes régió működését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Szép csendben egy új háborúba csúszott Európa, amit még nem veszített el

Szép csendben egy új háborúba csúszott Európa, amit még nem veszített el

Uniós szintű ellenintézkedéseket javasolnak a kínai „Övezet és Út” kezdeményezéssel (BRI), valamint Oroszország terjeszkedésével szemben. Az Európai Bizottság számára készült jelentés szerint Kína a BRI révén növeli gazdasági és geopolitikai befolyását, valamint azt szorgalmazzák, hogy az EU-nak aktívabb és stratégiai megközelítést kell alkalmaznia nemzetközi partnerségeit illetően, ha diverzifikálni akarja ellátási láncait és kezelni akarja az olyan kihívásokat, mint a klímaválság által kiváltott migráció. A szerencse az, hogy az EU még nem veszítette el teljesen a titkos gazdasági háborút, ráadásul több pénzt sem kell elköltenie, csak uniós szintű összefogásra van szükség.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×