eur:
392.71
usd:
366.09
bux:
66785.71
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: Pixabay

Újabb négy völgyhíd épülhet itton

Az M76-os autóút Fenékpusztától Zalaegerszegig tartó szakaszának megépítésére írt ki közbeszerzését a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.

A nyílt tender az uniós közbeszerzési közlönyben jelent meg és a szóban forgó autóutat két részre bontja, ezekre külön-külön lehet ajánlatot tenni – szúrta ki a Napi.hu.

Az első rész a Fenékpuszta és Sármellék közötti szakasz, amely 11 kilométer hosszú és 2x2 forgalmi sávos autóút. A kivitelezés része a Zalavögyi Komplex pihenőhely, a hozzá tartozó létesítményeivel együtt. A sármelléki csomóponttól lehet egy összekötő úton át megközelíteni majd az ottani repülőteret. Az autóút mellett halad a Keszthely–Fenékpuszta–Sármellék közötti kerékpárút, 5 892 méter hosszban.

A második rész az M76-os Sármellék és a Zalaegerszeg Keleti csomópont közötti szakasza. Ez 23,6 kilométer hosszú 2x2 sávos gyorsforgalmi út, amely részben autóút, részben autópálya lesz. A zalaegerszegi teszt pálya számára ugyanis kialakítanak egy 10,8 kilométer hosszú autópálya-részt, a nagysebességű tesztek elvégzéséhez.

Nemesrádón mérnökségi telep és autópálya rendőrség létesül. Ezen a szakaszon négy különszintű csomópont épül, ezek a következők: zalakarosi-, Pacsa-zalaapáti-, nemesrádói- és a zalaegerszegi keleti csomópont. Az utóbbi az M76-os és a 76-os számú főút találkozásánál lesz.

A szakaszon 36 híd épül, ezek közül 4 völgyhíd lesz, egy pedig a Zala folyón ível át.

Az építési idő 48 hónap, a finanszírozás hazai forrásból történik.

Ajánlatot az tehet, akinek az elmúlt három lezárt üzleti évben közút építési és/vagy hídépítési feladatok elvégzéséből legalább a következő nettó árbevétele származott: az első résznél 50 milliárd, a másodiknál pedig 90 milliárd forint. Az ajánlattételi határidő március 30.

Az új autóút az M7-es autópályát köti össze Zalaegerszeggel. A NIF Zrt. tavaly októberben visszavonta az M76-os autóút Fenékpuszta és Zalaegerszeg közötti szakaszára kiírt közbeszerzését.

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt – Kormányinfó percről percre

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt – Kormányinfó percről percre

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök. Kövesse velünk élőben a Kormányinfót!

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×