eur:
393.54
usd:
364.48
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: Facebook/Mocsárosdűlő

A kör bezárul, érinthetetlen marad a Mocsárosdűlő

Döntött a Fővárosi Önkormányzat illetékes bizottsága a Mocsárosdűlő maradék területének védettségéről. A III. kerület jelenlegi és korábbi polgármestere is kezdeményezte Mocsárosdűlő zöldövezeti besorolását

Rendeződhet a Mocsárosdűlő sorsa, miután a Fővárosi Önkormányzat Klímavédelmi, Közlekedési és Városfejlesztési Bizottsága is döntött az óbudai terület teljes védettségéről - közölte Kiss László III. kerületi polgármester internetes sajtótájékoztatóján.

"A kerületi önkormányzatunk azt a 2017-es határozatát, amely a Mocsárosdűlő egy részének beépítéséről szólt, megsemmisítette, és kezdeményezte még december 20-án a fővárosnál, hogy legyen újabb zöldítés a Mocsárosdűlőn.

A hosszú nevű fővárosi bizottság döntött arról, hogy támogatja a kezdeményezésünket, és éppen ezért új rendezési terv születik, amely még jelentősebb területek zöldítését fogja Mocsárosdűlőn megvalósítani"

- jelentette ki Kiss László.

Korábban Bús Balázs, a Fidesz országgyűlési képviselőjelöltje, egykori óbudai polgármester ezzel szemben a közösségi oldalán azt írta, hogy a fővárosi bizottság az ő kezdeményezésének köszönhetően adhatja meg a maradék területnek a teljes zöldövezeti besorolást. Bús Balázs szerint bár a javaslatát tavaly októberben nem vették napirendre, a kirobbant városházi botrány után a III. kerületi önkormányzat megszavazta a Mocsárosdűlő megvédésére irányuló javaslatát, amelyről most a fővárosi testület is határozott.

"Van még egy 30 hektáros terület, amiről továbbra is lakópark-beépítési terveket hallani, ez az, amit

kezdeményeztem a főpolgármesternél, hogy soroljuk át zöldbe.

Szerintem fontos, hogy az egész 90 hektár továbbra is zöldterület maradjon" - fogalmazott az InfoRádiónak Bús Bús Balázs.

Szabó Tímea, a Párbeszéd politikusa, hat ellenzéki párt közös országgyűlési képviselő-jelöltje idő közben arról beszélt, hogy a kerület előző polgármestere ingatlanfejelsztést tervezett a Mocsárosdülőben. Bús Balázs viszont korábban az InfoRádiónak azt mondta, hogy a korábbi városvezetés nem akart építkezni.

Januárban Bardóczi Sándor, a Városháza főtájépítésze az InfoRádiónak megerősítette, hogy a Fővárosi Önkormányzat sem tervez építkezést a Mocsárosdülő területén.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×