eur:
392.8
usd:
365.94
bux:
66845.64
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: rdt.budapest.hu

Véleményezhető a Mocsárosdűlő vizsgálati dokumentációja

Október 12-ig lehet az észrevételeket tenni a terület természetvédelmi célú rehabilitációjához, zöld infrastruktúrájának fejlesztéséhez készült tervvel kapcsolatban.

Miután az első fázisban a településszerkezeti terv módosításával felszabadultak a Mocsáros addig távlatosan beépítésre szánt területei, […] ütemesen haladnak a második fázis befejezése, a stratégiai terv véglegesítése felé – jelezte közösségi oldalán Budapest főtájépítésze. A III. kerületben, az Arany-hegy és a Péter-hegy lábánál elterülő vizenyős Mocsáros egykor a Duna ártere volt. területének nagy része 2002 óta természetvédelmi terület.

Bardóczi Sándor bejegyzésében ismertette: a Mocsárosdűlő természetvédelmi célú rehabilitációjának, zöldinfrastruktúra-fejlesztésének megalapozásához a Fővárosi Önkormányzat elkészítette a stratégiai tervdokumentáció megalapozó munkarészét.

Október 12-ig várják a dokumentumban írtakkal kapcsolatos véleményeket, észrevételeket, amiket az itt található kommentszekcióban lehet leírni. A tervi (javaslati) munkarészt a tervek szerint október folyamán fogják feltölteni az oldalra véleményezésre.

A stratégia elfogadását olyan fázisok követik majd, mint a védett terület határainak kiszélesítése, vizes élőhely rehabilitáció, LIFE pályázat, ami forrást biztosíthat az évtizedes szemét-ügy megoldására és a természetvédelmi kérdések rendezésére – olvasható.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×