INFORÁDIÓ
2023. február 8. szerda
Aranka

városháza

értékesítés

ingatlan

budapest

mocsárosdűlő

óbuda

A védett Mocsárosdűlőre tervezett lakópark a téma a legújabb Anonymus-felvételen

A védett Mocsárosdűlőre tervezett lakópark a téma a legújabb Anonymus-felvételen

Infostart

Egy 1100 lakás építését magába foglaló óbudai ingatlanfejlesztésről van szó a legutóbb kiszivárgott felvételen a területtel kapcsolatban. Karácsony Gergely reagálása szerint épphogy ők csökkentették jelentősen a beépíthető területet az előző vezetés terveihez képest.

A kezdetben a Városháza állítólagos eladásáról hangfelvételeket kiszivárogtató Anonymus-maszkos alak (ebben a témában összes cikkünket itt olvashatja) most egy újabb terület, az óbudai Mocsárosdűlő témájában állt elő információkkal.

Mint az Indexen megjelent összefoglalóban olvasható, Barts Balázs, a fővárosi vagyonkezelő vezetője a Mocsárosdűlő beépítésének lehetőségéről is tárgyalt, és ez a terület is szerepelt azon a listán, amelyet az Anonymus-maszkos alak korábban ismertetett. A mostani megvágott hanganyag a portál szerint minden bizonnyal azon a találkozón készült, amelyen idén májusban a Városháza eladásáról beszélt Barts Balázs egy potenciális vevővel Berki Zsolt és Gansperger Gyula társaságában, és amiért fegyelmit kapott.

A felvételen elhangzottak szerint

  • "olyan 300 ezer négyzetmétert lehet rátenni" a Mocsárosdűlőre Barts Balázs szerint
  • most árazzák a területet, de valószínűleg nem pénzt kérnének érte, hanem lakásokat, irodákat az ütemekre bontott beruházás egyes fázisaiban;
  • "itt lehet lakás", nyugtatja meg az érdeklődő befektetőt Barts a felvétel tanúsága szerint, ugyanis a terv Kiss László óbudai polgármesterrel is le van egyeztetve
  • az elhangzott tervekben az szerepelt, 1100 lakást építenének a Mocsárosdűlőre, amiből a fővárosi önkormányzat nagyjából 150-et megtartana saját hasznosításra a terület átengedéséért cserébe.

Karácsony Gergely a Facebookon reagált az elhangzottakra, kijelentve, hogy a Mocsárosdűlőt nem beépítik, hanem megvédték a beépítéstől.

"A Mocsárosdűlő Buda egyik utolsó egybefüggő zöld foltja. Ezt a területet Tarlós vezetése alatt tele akarták építeni, ám mi ezt megakadályoztuk, 70 százalékkal csökkentettük a terület beépíthetőségét, hogy nagy része megmaradhasson természetes állapotában."

Megjegyzi, nem akarják eladni a Mocsárosdűlőt, az nem szerepel a 2021. évi értékesítési tervben, és "nem is fog, mivel jövőbeni hasznosítás irányait a III. kerületi önkormányzat fogja meghatározni".

"Megvédjük Budapest zöld értékeit. Ezt tesszük mi, amíg ők lejárató kampányokat szerveznek orosz mintára, titkosszolgálati módszerekkel" – írta a főpolgármester.

Mint arról az Infostart is beszámolt, Bús Balázs, Óbuda korábbi polgármestere is beszélt már a beépítésről ezt megelőzően. A főváros által tervezett méhlegelők kapcsán került elő az ügy, és a politikus azt mondta: nem érti, hogy például a Mocsárosdűlőn egy 268 ezer négyzetméteres területet miért szánnak beépítésre, ahelyett hogy azt jelölték volna ki méhlegelőnek.

A Telex megjegyzi, a fejlesztés annyiban már ismert volt a szakmában is, hogy az úgynevezett Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület égisze alatt a főváros a nagy ingatlanfejlesztőknek (összesen 28 cégnek) már kiküldte előzetes informálásra. A főváros ezen egyesület előtt szokta ismertetni a nagyobb fejlesztési ötleteit, mert az igazán nagy ingatlanok fejlesztése 7-8 éves folyamat, ez az informálás szinte az első, még a pályázat kiírását is megelőző lépés.

Október 12-ig lehetett egyébként az észrevételeket tenni a Mocsárosdűlő természetvédelmi célú rehabilitációjához, zöld infrastruktúrájának fejlesztéséhez készült tervvel kapcsolatban - ehhez a Fővárosi Önkormányzat közzétette a stratégiai tervdokumentáció megalapozó munkarészét.

Nyitókép: Facebook/Mocsárosdűlő
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018